ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μπιλ Γκέϊτς (και πάλι) πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

10:36 - 12 Μαρ 2009 | Ειδήσεις
Στην πρώτη θέση μεταξύ των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο «φιγουράρει» για μία ακόμη χρονιά ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Ωστόσο, τα νέα δεν είναι ευχάριστα για την περιουσία των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη, καθώς λόγω της κρίσης η καθαρή της αξία μειώθηκε κατά 2 τρισ. δολάρια.

Ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων σε όλο τον κόσμο μειώθηκε σχεδόν κατά το ένα τρίτο, φθάνοντας στους 793 τον περασμένο χρόνο, με τη μεγαλύτερη μείωση να παρατηρείται στα άτομα που μπήκαν στη λίστα του Forbes από τη Ρωσία, την Ινδία και την Τουρκία.

Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται ο Μπιλ Γκέιτς με περιουσία 40 δισ. δολαρίων, ενώ πέρυσι ήταν τρίτος, έχοντας περιουσία 58 δισ. δολαρίων. Ο Μπάφετ, που πέρυσι ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία 62 δισ. δολαρίων, φέτος έπεσε στη δεύτερη θέση, με περιουσία 37 δισ. Στην τρίτη θέση φέτος βρίσκεται ο Μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών, Κάρλος Σλιμ, με περιουσία που φθάνει στα 35 δισ. δολάρια, ενώ πέρυσι είχε περιουσία 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η πόλη της Νέας Υόρκης αντικατέστησε τη Μόσχα στην πρώτη θέση του καταλόγου με τις πόλεις που φιλοξενούν τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.