ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ήπια ανοδική αντίδραση στην Ευρώπη- Ανοδικά τα futures στη Wall

14:23 - 20 Μαρ 2009 | Ειδήσεις
(upd) Απορροφούν τη ρευστοποίηση οι δείκτες στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, που κινούνται αυτή τη στιγμή στο "πράσινο'', καθώς σε θετική τροχιά γυρνούν σταδιακά οι δείκτες στην αμερικανική κεφαλαιαγορά. Πάντως, η απαισιοδοξία έχει επιστρέψει στους κόλπους των επενδυτών ότι τα νέα σχέδια από τη Federal Reserve και την Τράπεζα της Ιαπωνίας για αγορά ομολόγων δε θα καταφέρουν να ανατρέψουν την αρνητική πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Στο Λονδίνο ο FTSE καταγράφει κέρδη 0,22% στις 3.802,02 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 βρίσκεται στις 2.761,17 μονάδες με άνοδο 0,32% και στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 0,65% στις 4.046,91 μονάδες.

Πτωτικά κατά 0,5% κινείται ο MSCI World Indexγια πρώτη φορά μετά από εννέα συνεδριάσεις, ενώ στο -1% βρίσκεται ο Dow Jones Stoxx 600.

Σημαντικές απώλειες αποκομίζει η η Sony Ericsson Mobile Communications, η οποία αναμένει να διαμορφωθούν στα 390 εκατ. ευρώ οι προ φόρων ζημίες στο πρώτο τρίμηνο, λόγω της μείωσης των πωλήσεων συσκευών. Στις ανωτέρω ζημίες δεν συμπεριλαμβάνονται δαπάνες αναδιάρθρωσης ύψους 10-20 εκατ. ευρώ. Αναμένεται ακόμη πτώση του περιθωρίου μικτού κέρδους σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και την αντίστοιχη περίοδο της περασμένης χρονιάς. Με απώλειες 5,6% ακολουθεί και η Nokia.

Στο -5,2% κινούνται οι μετοχές της Barclay΄s που ηγείται της πτώσης στον τραπεζικό κλάδο, καθώς δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian τη φέρει να έχει «γλιτώσει» 1 δις. αγγλικές στερλίνες (1,5 δις. δολάρια) σε αποφυγή φόρου. Πάντως η τράπεζα έχει αποκομίσει κέρδη 44% αυτή την βδομάδα, ύστερα από την ανακοίνωση ότι πραγματοποίησε ένα δυνατό ξεκίνημα το 2009.

Πτωτικά κινούνται οι μετοχές της Deutsche Telekom, ύστερα από τη σύσταση για «πώληση» που δίνει η Credit Suisse.

Απώλειες 1,4% και για την Carrefour, ύστερα από τη μείωση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης σε Α3 από Α2 από τον οίκο Moody΄s. Στο -2,2% κινείται η Marks& Spencer καθώς η Standard &Poor΄s μείωσε σε «strong sell» από «sell» τη σύσταση για τις μετοχές της.

Πτώση και για τη Volvo για την οποία η JPMorgan δίνει σύσταση «απόδοσης χαμηλότερης της αγοράς» από «ουδέτερη».

Τη μεγαλύτερη πτώση που έχει καταγραφεί ποτέ σημείωσε τον Ιανουάριο η βιομηχανική παραγωγή των 16 χωρών που χρησιμοποιούν το ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 3,5% σε σχέση με το Δεκέμβριο και κατά 17,3% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2008, έναντι 4% και 15,5% που ανέμεναν αντίστοιχα οι αναλυτές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.