ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νευρικότητα στη Wall- Πτωτικά η Ευρώπη

17:54 - 22 Απρ 2009 | Ειδήσεις
Νευρικότητα επικρατεί στην αμερικανική κεφαλαιαγορά, ύστερα από το χθεσινό ράλι ανόδου, ενώ την ίδια μικρές απώλειές καταγράφουν οι δείκτες στην Ευρώπη. Οι μεγαλύτερε των εκτιμήσεων ζημιές των Morgan Stanley και Capital One αναζωπυρώσαν τις ανησυχίες των επενδυτών. Από την άλλη, θετικά ήταν τα αποτελέσματα των AT&T, Wells Fargo, McDonald΄s, ενώ ράλι καταγράφουν οι μετοχές της Ford.

Ο Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,54% στις 7.926,31 μονάδες, ο Nasdaq βρίσκεται στις 1.645,34 μονάδες με άνοδο 0,07% και τέλος ο S&P 500 κινείται πτωτικά 0,66% στις 844,47 μονάδες.

Απώλειες 7,7% καταγράφει η μετοχή της Morgan Stanley, η οποία ανακοίνωσε ζημιές 190 εκατ. δολαρίων ή 57 σεντς ανά μετοχή στο α΄ τρίμηνο έναντι κερδών 1,4 δισ. δολ. ή 1,26 δολ. ανά μετοχή πέρσι. Οι αναλυτές ανέμεναν πολύ χαμηλότερες ζημιές ύψους 8 σεντς ανά μετοχή. Η Morgan Stanley ανακοίνωσε παράλληλα πως μειώνει το μέρισμά της κατά 81% στα 5 σεντς.

Στο -8% βρίσκεται η Capital One ύστερα από την ανακοίνωση της εταιρίας για ζημιές 111,9 εκατ. δολαρίων. Πτωτικά κινούνται και οι μετοχές της WellPoint, ύστερα από την πτώση 1,3% που κατέγραψαν τα κέρδη της.

Από την άλλη, άνοδο 3,8% καταγράφουν οι μετοχές της AT&T. Η  μεγαλύτερη αμερικανική εταιρία τηλεπικοινωνιών ανακοίνωσε καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου άνω των εκτιμήσεων των αναλυτών στα 3,13 δις. δολάρια, ή 53 σεντς ανά μετοχή, έναντι 3,46 δις. δολαρίων ή 57 σεντς ανά μετοχής στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

«Βουτιά» 50% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Boeing στο πρώτο τρίμηνο, που επλήγησαν κυρίως από τα σχέδια περιστολής των δαπανών. Παράλληλα, με τις παραγγελίες για νέα αεροσκάφη συνεχώς να μειώνονται, η εταιρία μείωσε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης 2009. Παρόλα αυτά οι μετοχές της εταιρίας καταγράφουν άνοδο 2,2%.

Ράλι 9% καταγράφουν οι μετοχές της Ford Motor, της δεύτερης μεγαλύτερης αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς η Goldman ενέταξε τις μετοχές της στη λίστα «conviction buy» και σημειώνοντας ότι η εταιρία δε χρειάζεται επιπλέον οικονομική στήριξη, ενώ θα επωφεληθεί από τυχόν πτώχευση των General Motors και Chrysler.

Στο +2,9% και οι μετοχές της Yahoo! που ανακοίνωσε σχέδια για  μείωση του 5% του εργατικού δυναμικού της.

Ακόμη, αύξηση κερδών 53% κατέγραψε στα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου η Wells Fargo, η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα, που ανακοίνωσε τη συγχώνευσή της με τη Wachovia. Τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν στον αριθμό ρεκόρ των 3,05 δις. δολαρίων ή 56 σεντς ανά μετοχή, έναντι 2 δις. δολαρίων ή 60 σεντ ανά μετοχή στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Η Wells Fargo έχει ανακοινώσει προκαταβολικά τα αποτελέσματα στις 9 Απριλίου, οπότε και οι μετοχές της είχαν βρεθεί 32% υψηλότερα.

Τέλος, αύξηση κερδών, αλλά μείωση εσόδων κατέγραψε στο πρώτο τρίμηνο η McDonald΄s, η μεγαλύτερη αλυσίδα φαστ φουντ παγκοσμίως. Ειδικότερα, τα κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 3,5% και διαμορφώθηκαν στα 979,5 εκατ. δολάρια ή 87 σεντς ανά μετοχή, έναντι 946 εκατ. δολαρίων, ή 81 σεντς ανά μετοχή στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη ύψους 82 σεντς ανά μετοχή.

Στο «κόκκινο» η Ευρώπη

Σε αρνητική τροχιά επέστρεψαν οι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές, επεκτείνοντας τις απώλειες της εβδομάδας, καθώς μια σειρά από εταιρίες, όπως η GlaxoSmithKline και η Heineken, ανακοίνωσαν αποτελέσματα που απογοήτευσαν τους αναλυτές. Από την άλλη, η πτώση αντισταθμίζεται από την άνοδο του τραπεζικού κλάδου

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 βρίσκεται στο -0,12% στις 3.982,73 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,15% στις 4.495,00 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,49% στις 2.959,40 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης DJ Stoxx 600 υποχωρεί 1,2%.

Στο -9% κινείται η μετοχή της Roche στο Λονδίνο, μετά και τις ανακοινώσεις της ότι το σκεύασμα Avastin δεν μειώνει τις πιθανότητες επανεμφάνισης του καρκίνου του εντέρου όταν χορηγείται σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία. Η απογοήτευση για τα αποτελέσματα των πρόσφατων κλινικών δοκιμών της Roche αναφορικά με το Avastin, είναι μεγάλη δεδομένου ότι η εταιρεία μόλις κατέβαλλε 46,8 δισ. δολάρια για την εξαγορά των μετοχών που δεν κατείχε στην Genentech, η οποία παρασκευάζει το Avastin.

Η GlaxoSmithKline σημειώνει απώλε

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.