ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα άνοδος στη Wall- Διεύρυνση κερδών και στην Ευρώπη

18:56 - 22 Απρ 2009 | Ειδήσεις
Κέρδη καταγράφουν οι δείκτες στην αμερικανική κεφαλαιαγορά, επεκτείνοντας το χθεσινό ράλι ανόδου, ενώ την ίδια μικρές απώλειές καταγράφουν οι δείκτες στην Ευρώπη. Ράλι ανόδου καταγράφουν οι μετοχές της AT&T ύστερα από τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα, ενώ άλμα καταγράφουν και οι μετοχές της Ford. Στο θετικό κλίμα συμβάλλει και η μεγαλύτερη των εκτιμήσεων άνοδος στις τιμές κατοικιών.

Ο Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,62% στις 8.019,34 μονάδες, ο Nasdaq βρίσκεται στις 1.662,19 μονάδες με άνοδο 1,12% και τέλος ο S&P 500 κινείται ανοδικά 0,56% στις 854,74 μονάδες.

Κέρδη άνω του 4% καταγράφουν οι μετοχές της AT&T. Ημεγαλύτερη αμερικανική εταιρία τηλεπικοινωνιών ανακοίνωσε καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου άνω των εκτιμήσεων των αναλυτών στα 3,13 δις. δολάρια, ή 53 σεντς ανά μετοχή, έναντι 3,46 δις. δολαρίων ή 57 σεντς ανά μετοχής στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Κέρδη 5% καταγράφει και η μετοχή της General Electric, ύστερα από την ανακοίνωση της εταιρίας ότι φέτος θα επιστρέψει στην κερδοφορία.

Ισχυρά κέρδη αποκομίζει ο κατασκευαστικός κλάδος ύστερα από τα στοιχεία για την αγορά εργασίας που κατέδειξαν σημαντική άνοδο του δείκτη τιμών κατοικιών κατά 0,7%.

Ράλι 14% καταγράφουν οι μετοχές της Ford Motor, της δεύτερης μεγαλύτερης αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς η Goldman ενέταξε τις μετοχές της στη λίστα «conviction buy» και σημειώνοντας ότι η εταιρία δε χρειάζεται επιπλέον οικονομική στήριξη, ενώ θα επωφεληθεί από τυχόν πτώχευση των General Motors και Chrysler.

«Βουτιά» 50% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Boeing στο πρώτο τρίμηνο, που επλήγησαν κυρίως από τα σχέδια περιστολής των δαπανών. Παράλληλα, με τις παραγγελίες για νέα αεροσκάφη συνεχώς να μειώνονται, η εταιρία μείωσε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης 2009. Παρόλα αυτά οι μετοχές της εταιρίας καταγράφουν άνοδο 3,4%.

Στο +2,9% και οι μετοχές της Yahoo! που ανακοίνωσε σχέδια γιαμείωση του 5% του εργατικού δυναμικού της.

Ακόμη, αύξηση κερδών 53% κατέγραψε στα καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου η Wells Fargo, η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα, που ανακοίνωσε τη συγχώνευσή της με τη Wachovia. Τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν στον αριθμό ρεκόρ των 3,05 δις. δολαρίων ή 56 σεντς ανά μετοχή, έναντι 2 δις. δολαρίων ή 60 σεντ ανά μετοχή στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Η Wells Fargo έχει ανακοινώσει προκαταβολικά τα αποτελέσματα στις 9 Απριλίου, οπότε και οι μετοχές της είχαν βρεθεί 32% υψηλότερα.

Ακόμη, αύξηση κερδών, αλλά μείωση εσόδων κατέγραψε στο πρώτο τρίμηνο η McDonald΄s, η μεγαλύτερη αλυσίδα φαστ φουντ παγκοσμίως. Ειδικότερα, τα κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 3,5% και διαμορφώθηκαν στα 979,5 εκατ. δολάρια ή 87 σεντς ανά μετοχή, έναντι 946 εκατ. δολαρίων, ή 81 σεντς ανά μετοχή στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη ύψους 82 σεντς ανά μετοχή.

Από την άλλη, απώλειες καταγράφει η μετοχή της Morgan Stanley, η οποία ανακοίνωσε ζημιές 190 εκατ. δολαρίων ή 57 σεντς ανά μετοχή στο α΄ τρίμηνο έναντι κερδών 1,4 δισ. δολ. ή 1,26 δολ. ανά μετοχή πέρσι. Οι αναλυτές ανέμεναν πολύ χαμηλότερες ζημιές ύψους 8 σεντς ανά μετοχή. Η Morgan Stanley ανακοίνωσε παράλληλα πως μειώνει το μέρισμά της κατά 81% στα 5 σεντς.

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η Capital One ύστερα από την ανακοίνωση της εταιρίας για ζημιές 111,9 εκατ. δολαρίων. Πτωτικά κινούνται και οι μετοχές της WellPoint, ύστερα από την πτώση 1,3% που κατέγραψαν τα κέρδη της.

Στο «κόκκινο» η Ευρώπη

Σε θετικό έδαφος επέστρεψαν οι δείκτες και στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, ΄συτερα από το νέο άλμα των μετοχών στη Wall Street.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 βρίσκεται στο +0,95% στις 4.025,16 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 1,66% στις 4.576,36 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει κέρδη 1,43% στις 3.016,47 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης DJ Stoxx 600 ενισχύεται 0,8%.

Αλμα ανόδου 16% καταγράφει η Electrolux η οποία ανακοίνωσε μικρότερες των εκτιμήσεων ζημιές.

Ισχυρά κέρδη κατέγραφαν οι μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου ύστερα από δημοσίευμα της Financial Times Deutschland που φέρει την Commerzbank, τη δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα να προχωρά σε διάσπαση της μονάδας της Eurohypo.

Απώλειες κινείται η μετοχή της Roche σ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.