ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σημαντικά κέρδη στην Ευρώπη- Νευρικότητα στη Wall

20:13 - 22 Απρ 2009 | Ειδήσεις
(upd) Κέρδη σημειώθηκαν στην Ευρώπη, αφού στο Λονδίνο ο FTSE 100 βρέθηκε στο +1,08% στις 4.030,66 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε 2,06% στις 4.594,42 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε κέρδη 1,72% στις 3.025,24 μονάδες. Από την αλλη, νευρικότητα επικρατεί στη Wall, αφού ο Dow Jones καταγράφει πτώση 0,22% στις 7.951,88 μονάδες, ο Nasdaq βρίσκεται στις 1.660,76 μονάδες με άνοδο 1,03% και τέλος ο S&P 500 κινείται ανοδικά 0,23% στις 852,02 μονάδες.

Στο «πράσινο» η Ευρώπη

Με κέρδη έκλεισαν οι δείκτες στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, στον απόηχο των δηλώσεων της Electrolux ότι η αγορά δίνει σημάδια ανάκαμψης. Θετικά συνέβαλλε και η ανακοίνωση για αναπάντεχη αύξηση των τιμών των κατοικιών στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης DJ Stoxx 600 ενισχύθηκε 1% στις 192,08 μονάδες.

Αλμα ανόδου 16% κατέγραψε η Electrolux η οποία ανακοίνωσε μικρότερες των εκτιμήσεων ζημιές.

Ισχυρά κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου ύστερα από δημοσίευμα της Financial Times Deutschland που φέρει την Commerzbank (9,6%), τη δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα να προχωρά σε διάσπαση της μονάδας της Eurohypo.

Με απώλειες 10% κινήθηκε η μετοχή της Roche στο Λονδίνο, μετά και τις ανακοινώσεις της ότι το σκεύασμα Avastin δεν μειώνει τις πιθανότητες επανεμφάνισης του καρκίνου του εντέρου όταν χορηγείται σε συνδυασμό με χημειοθεραπεία. Η απογοήτευση για τα αποτελέσματα των πρόσφατων κλινικών δοκιμών της Roche αναφορικά με το Avastin, είναι μεγάλη δεδομένου ότι η εταιρεία μόλις κατέβαλλε 46,8 δισ. δολάρια για την εξαγορά των μετοχών που δεν κατείχε στην Genentech, η οποία παρασκευάζει το Avastin.

Η GlaxoSmithKline σημείωσε απώλειες, καθώς τα κέρδη της ήταν μειωμένα και διαμορφώθηκαν στα 1,13 δισ. στερλίνες ή 22,2 πένες ανά μετοχή από 1,31 δισ. στερλίνες ή 24,2 πένες ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Η Glaxo αύξησε το μέρισμά της κατά 8% στις 14 πένες ανά μετοχή.

Απώλειες για τη Heineken της οποίας οι πωλήσεις στο α΄ τρίμηνο σημείωσαν κάμψη 6,3% απογοητεύοντας τους αναλυτές.

Πτωτικά κινήθηκε και η μετοχή της AMD που ανακοίνωσε διεύρυνση ζημιών στα 414 εκατ. δολάρια από 351εκατ. δολάρια πέρσι.

Στο «κόκκινο» βρέθηκε η μετοχή της Nestlé, καθώς οι πωλήσεις πρώτου τριμήνου της εταιρείας υποχώρησαν κατά 2,1%. Τα έσοδά της υποχώρησαν στα 25,2 δισ. ελβετικά φράγκα (21,6 δισ. δολάρια) από 25,7 δισ. ελβετικά φράγκα για το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα. Τα μεγέθη κινήθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών που έκαναν λόγο για 26 δισ. φράγκα.

Νευρικότητα στη Wall

Με μεικτά πρόσημα διαμορφώνονται οι δείκτες στην αμερικανική κεφαλαιαγορά, περιορίζοντας τα πρότερα κέρδη. Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές της AT&T ύστερα από τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα, ενώ άλμα καταγράφουν και οι μετοχές της Ford. Στο θετικό κλίμα συμβάλλει και η μεγαλύτερη των εκτιμήσεων άνοδος στις τιμές κατοικιών.

Κέρδη άνω του 4% καταγράφουν οι μετοχές της AT&T. Η μεγαλύτερη αμερικανική εταιρία τηλεπικοινωνιών ανακοίνωσε καθαρά κέρδη α΄ τριμήνου άνω των εκτιμήσεων των αναλυτών στα 3,13 δις. δολάρια, ή 53 σεντς ανά μετοχή, έναντι 3,46 δις. δολαρίων ή 57 σεντς ανά μετοχής στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Κέρδη 5% καταγράφει και η μετοχή της General Electric, ύστερα από την ανακοίνωση της εταιρίας ότι φέτος θα επιστρέψει στην κερδοφορία.

Ισχυρά κέρδη αποκομίζει ο κατασκευαστικός κλάδος ύστερα από τα στοιχεία για την αγορά εργασίας που κατέδειξαν σημαντική άνοδο του δείκτη τιμών κατοικιών κατά 0,7%.

Ράλι 14% καταγράφουν οι μετοχές της Ford Motor, της δεύτερης μεγαλύτερης αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς η Goldman ενέταξε τις μετοχές της στη λίστα «conviction buy» και σημειώνοντας ότι η εταιρία δε χρειάζεται επιπλέον οικονομική στήριξη, ενώ θα επωφεληθεί από τυχόν πτώχευση των General Motors και Chrysler.

«Βουτιά» 50% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Boeing στο πρώτο τρίμηνο, που επλήγησαν κυρίως από τα σχέδια περιστολής των δαπανών. Παράλληλα, με τις παραγγελίες για νέα αεροσκάφη συνεχώς να μειώνονται, η εταιρία μείωσε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης 2009. Παρόλα αυτά οι μετοχές της εταιρίας καταγράφουν άνοδο 3,4%.

Στο +2,9% και οι μετοχές της Yahoo! που ανακοίνωσε σχέδια για μείωση του 5% του εργατικού δυ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.