ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτωτικά συνεχίζει η Ευρώπη- Απώλειες και στα futures της Wall

15:31 - 14 Μαϊ 2009 | Ειδήσεις
Πτωτικά κινούνται οι δείκτες στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, έχοντας όμως περιορίσει σημαντικά τις απώλειες. Ανοδικά κινούνται οι δείκτες του τραπεζικού κλάδου, ενώ από την άλλη απώλειες καταγράφει ο ενεργειακός κλάδος, ύστερα από την πτώση της τιμής του αργού και τα χειρότερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα της SBM Offshore. Απώλειες καταγράφουν και τα futures στη Wall.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,16% στις 4.324 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει απώλειες 0,77% στις 4.692 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 κινείται στο -0,74% στις 3.131 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης DJ Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,3% στο Λονδίνο. Ο MSCI Asia Pacific Index υποχώρησε κατά 2,9%. Τα παράγωγα του Standard & Poors 500 σημειώνουν πτώση 0,4%.

«Βουτιά» 12% καταγράφει η SBM Offshore, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη απώλεια από το Νοέμβριο, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη θα είναι το τρέχον έτος στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

Ακόμη στο -7,5% βρίσκεται η Leighton Holdings η οποία μείωσε τις εκτιμήσεις της για τη χρήση 2009 κατά 10%.

Η Credit Agricole υποχωρεί κατά 4%. Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας εμφάνισε πτώση 77% στα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου, εξαιτίας των υψηλότερων προβλέψεων και των ζημιών της θυγατρικής της στην Ελλάδα, Emporiki Bank. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη έπεσαν στα 202 εκατ. ευρώ (274 εκατ. δολάρια) από 892 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για κέρδη ύψους 350 εκατ. ευρώ.

Η Natixis σημειώνει απώλειες 9,8%. Η γαλλική τράπεζα ανακοίνωσε ζημιές για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο, εξαιτίας των υψηλότερων προβλέψεων και των απομειώσεων νέων κεφαλαίων.

Η BHP Billiton, η μεγαλύτερη μεταλλουργία παγκοσμίως, υποχωρεί κατά 2,2%. Οι τιμές του χαλκού έπεσαν μετά την απρόσμενη πτώση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ.

Ακόμη, η Rio Tinto Group, η τρίτη μεγαλύτερη μεταλλουργία παγκοσμίως, υποχώρησε 11%, σημειώνοντας απώλειες για δεύτερη μέρα μετά το δημοσίευμα της Daily Telegraph για πιθανή πώληση μεριδίου.

Η Sony, η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια ηλεκτρονικών ειδών παγκοσμίως, καταγράφει απώλειες 6,8% εν μέσω εικασιών ότι θα ανακοινώσει προβλέψεις για δεύτερο συνεχόμενο έτος ζημιών.

Πτώση 28% για την KBC λόγω της χθεσινής διακοπής της διαπραγμάτευσης.

Από την άλλη κέρδη 5% αποκομίζει η Barclays, η οποία ηγείται των κερδών στον τραπεζικό κλάδο, ύστερα από τη σύσταση «overweight» που δίνει για τις μετοχές της η Morgan Stanley.

Κέρδη 3,4% σημειώνει και η UBS ανακάμπτοντας από τη χθεσινή βουτιά της τάξεως του 10%. Στο +5% βρίσκεται και η Royal Bank of Scotland, ενώ άλμα 14% σημειώνει η Bank of Ireland ύστερα από τη χθεσινή πτώση 19%.

Τέλος, κέρδη 20% σημειώνει η βελγική φαρμακοβιομηχανία UCB η οποία έλαβε έγκριση για την πώληση του φαρμάκου Cimzia για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα στις ΗΠΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.