ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στην Ευρώπη- Ανοδικά τα futures στη Wall

14:59 - 22 Μαϊ 2009 | Ειδήσεις
Κέρδη αποκομίζουν οι δείκτες στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, καθώς η ισχυρή άνοδος του κλάδου των μεταλλευμάτων αντισταθμίσει τις απώλειες της British Airways. Ανοδικά κινούνται τα αμερικανικά παράγωγα ύστερα από τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα της Sears που επισκίασαν τις ανησυχίες ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα χάσει την αξιολόγηση ΑΑΑ.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,79% στις 4.379,98 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει κέρδη 1,02% στις 4.950,51 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC ενισχύεται κατά 1,04% στις 3.250,86 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης DJ Stoxx 600 καταγράφει μικρή άνοδο στο Λονδίνο. Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε πτώση 0,2%. Τα παράγωγα του Standard & Poors 500 ενισχύονται κατά 0,6%.

Στο «πράσινο» βρίσκονται οι εταιρίες του κλάδου των μεταλλευμάτων, ύστερα από τη σύσταση της Goldman Sachs για τις μετοχές του κλάδου, σημειώνοντας ότι παραμένουν ελκυστικές. Κέρδη 3,3% καταγράφει η μετοχή της Vedanta Resources, στο +2,3% ενισχύεται η Anglo American και στο +5,5% βρίσκεται η Kazakhmys, καθώς η G.S. δίνει σύσταση «αγορά» από «ουδέτερη» για τις μετοχές τους.

Η British Airways, η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη, καταγράφει απώλειες 5%. Η εταιρεία ανακοίνωσε ετήσιες καθαρές ζημιές ύψους 375 εκατ. λιρών (594,5 εκατ. δολάρια), υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για ζημιές ύψους 312 εκατ. λιρών. Σημειώνεται ότι η BA έχει να σημειώσει ετήσιες ζημιές από το 2002.

Η Logitech International, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια ποντικιών για ηλεκτρονικούς υπολογιστές παγκοσμίως, υποχωρεί κατά 5,8%, μετά την ανακοίνωση της Lenovoγια ζημιές υψηλότερα των εκτιμήσεων.

Απώλειες 4,5% για τη Nokia, τη μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως. Οι πωλήσεις της κατέγραψαν την πρώτη πτώση σε επίπεδο έτους της τάξεως του 8,6%. Απώλειες 2,8% σημειώνει η Sony Ericsson.

Η Lenovo, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια προσωπικών υπολογιστών της Κίνας, σημειώνει πτώση 6%. Οι καθαρές ζημιές της εταιρείας για το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης που έληξε το Μάρτιο ανήλθαν σε 264 εκατ. δολάρια, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για ζημιές ύψους 211 εκατ. δολαρίων.

Στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων μηνών υποχωρεί σήμερα το δολάριο έναντι του ευρώ και σε χαμηλά εννέα εβδομάδων έναντι του γιεν. Η υποχώρηση του δολαρίου ακολούθησε τη δήλωση του προέδρου της Federal Reserve Bank of Boston, Eric Rosengren, ότι η ανάκαμψη θα είναι ''αργή''. Ακόμη, η πιθανότητα να υποβαθμίσει η Standard & Poor's την πιστοληπτική αξιολόγηση ΑΑΑ της Βρετανίας, αύξησε τις ανησυχίες ότι το ίδιο θα συμβεί με την αξιολόγηση των ΗΠΑ.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.