ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σημαντικές απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

11:49 - 25 Μαϊ 2009 | Ειδήσεις
Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές για τρίτη μέρα στη σειρά, μετά την ανακοίνωση της Β.Κορέας για ‘’πετυχημένη’’ πυρηνική δοκιμή. Στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει πτώση 1,59% στις 4.840,64 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC υποχωρεί κατά 1,68% στις 3.173,64 μονάδες. Κλειστό το αγγλικό χρηματιστήριο και η Wall, λόγω Memorials Day.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης DJ Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,4% στο Λονδίνο. Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε άνοδο μικρότερη του 0,1%, ενώ νωρίτερα κατέγραψε απώλειες 0,4%. Τα παράγωγα του Standard & Poors 500 παρέμειναν αμετάβλητα.

''Βουτιά'' έκαναν οι μετοχές της Νοτίου Κορέας και το γουόν, μετά την ανακοίνωση της Β.Κορέας για ''πετυχημένη'' πυρηνική δοκιμή τα ξημερώματα της Δευτέρας, ως αντίποινα στις νέες κυρώσεις που της επέβαλε ο ΟΗΕ, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

«Πραγματοποιήσαμε επιτυχώς και άλλη πυρηνική δοκιμή στις 25 Μαΐου, στα πλαίσια των μέτρων της Λαϊκής Δημοκρατίας να ενισχύσει την πυρηνική της αποτρεπτική δύναμη» μετέδωσε το KCNA.

Το γιεν υποχώρησε έναντι δολαρίου και ευρώ μετά την είδηση για εκτόξευση πυρηνικού πυραύλου της Β.Κορέας.

Η Porsche, σημειώνει πτώση 6% μετά την ανακοίνωση του Handelsblatt ότι η Volkswagen επέκτεινε το δάνειο προς αυτήν σε πάνω από 700 εκατ. ευρώ (980,3 εκατ. δολάρια).

Η Renault, η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Γαλλίας, υποχωρεί κατά 2% μετά το δημοσίευμα της La Lettre de L’Expansion ότι ‘’έκοψε’’ το στόχο των πωλήσεων για το Scenic.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.