ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στη Wall-Στο ''πράσινο'' συνεχίζει και η Ευρώπη

17:40 - 11 Ιουν 2009 | Ειδήσεις
(upd) Στο ''πράσινο'' βρίσκονται οι δείκτες στην αμερικανική κεφαλαιαγορά, ενώ παράλληλα διευρύνει τα κέρδη της και η Ευρώπη. Αισιοδοξία προκάλεσαν στους επενδυτές τόσο η ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για την παγκόσμια ανάπτυξη από το ΔΝΤ, όσο και τα θετικά μάκρο για τις λιανικές πωλήσεις και αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας. Τα στοιχεία αντιστάθμισαν την πίεση που ασκεί η χθεσινή δημοπρασία των ομολόγων 10 ετών του αμερικανικού δημοσίου όπου η απόδοση διαμορφώθηκε στα υψηλότερα επίπεδα που αναγκάστηκε να πληρώσει η κυβέρνηση από τον περασμένο Αύγουστο

O Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,91% στις 8.818,30 μονάδες, ο Nasdaq βρίσκεται στις 1.873,43 μονάδες με κέρδη 1,11% και τέλος ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,89% στις 947,54 μονάδες.

Σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεων του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2010 προχώρησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το οποίο επικαλείται ανώνυμη πηγή της G8.

Ειδικότερα, η παγκόσμια οικονομία εκτιμάται ότι θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,4% το 2010, έναντι 1,9% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση της, χάρη στη θετική επίδραση των μέτρων οικονομικής στήριξης που έλαβαν οι κυβερνήσεις τους τελευταίους μήνες.

Στο +2% βρίσκεται η Bank of America καθώς η Morgan Stanley προέβη σε ανοδική αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη χρήσης 2009 και 2010 σρα 52 σεντς ανά μετοχή και στα 2,64 δολάρια ανά μετοχή αντίστοιχα.

Κέρδη 3,5% για τη Fifth Third Bancorp και 4,3% για τη Regions Financial ύστερα από την αναβάθμιση σε «buy» από «neutral» από την Goldman Sachs.

Κέρδη καταγράφει η Wal- Mart και η Saks ύστερα από τα ικανοποιητικά στοιχεία για τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας και τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ.

Αυξημένες κατά 0,5% ήταν οι λιανικές πωλήσεις το Μάιο στις ΗΠΑ, όμως το μεγαλύτερο μέρος της εποχιακά προσαρμοσμένης αύξησης αντικατοπτρίζει την αύξηση στις τιμές της βενζίνης. Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για μεγαλύτερη αύξηση της τάξεως του 0,7%. Πρόκειται μόλις για την τέταρτη αύξηση που έχει καταγραφεί στις λιανικές πωλήσεις σε διάστημα 12μήνου. Σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα είναι μειωμένες κατά 9,6%, υποδεικνύοντας την τεράστια συρρίκνωση στις καταναλωτικές δαπάνες. Σε σχέση με το πρώτο πεντάμηνο του 2008, οι πωλήσεις είναι φέτος μειωμένες κατά 10,2%.

Μειωμένες κατά 24.000 ήταν οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την εβδομάδα που έληγε στις 6 Ιουνίου και διαμορφώθηκαν στις 601.000. Οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν λίγο υψηλότερα στις 620.000. Στην εβδομάδα που έληγε στις 30 Μαϊου οι συνεχιζόμενες αιτήσεις ανήλθαν σε νέο ιστορικό υψηλό, ενισχυμένες κατά 59.000 για να διαμορφωθούν στα 6,82 εκατ. Να σημειωθεί ότι οι συνεχιζόμενες αιτήσεις καταγράφουν συνεχώς ιστορικά υψηλά για 19 διαδοχικές εβδομάδες.

Από την άλλη μικρές απώλειες καταγράφουν οι μετοχές των Goldman Sachs και Wells Fargo, καθώς στη χθεσινή δημοπρασία των ομολόγων 10 ετών του αμερικανικού δημοσίου η απόδοση διαμορφώθηκε στα υψηλότερα επίπεδα που αναγκάστηκε να πληρώσει η αμερικανική κυβέρνηση από τον περασμένο Αύγουστο.

Στο -5,6% η Vulcan Materials η οποία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε πώληση 11,5 εκατ. μετοχών και να μειώσει το μέρισμα στο μισό.

Κέρδη στην Ευρώπη

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, καθώς το ράλι των μετοχών του κλάδου υγείας, αλλά και η αναθεώρηση των εκτιμήσεων για την παγκόσμια οικονομία από το ΔΝΤ, αντισταθμίζουν τις ανησυχίες ότι μετά από ένα τρίμηνο ράλι οι τιμές των μετοχών έχουν πλέον ξεπεράσει τις προοπτικές για τα εταιρικά κέρδη. Οι δείκτες διεύρυναν τα κέρδη τους μετά το θετικό ξεκίνημα των δεικτών στη Wall.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,75% στις 4.470,19 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει κέρδη 1,25% στις 5.114,38 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC ενισχύεται 0,76% στις 3.340,46 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης DJ Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,5% στο Λονδίνο. Ο MSCI Asia Pacific Index σημειώνει άνοδο 0,1%.

Σε υψηλό ενός μήνα βρίσκεται η GlaxoSmithKline ύστερα από τη σύσταση που δίνει η Morgan Stanley για τις μετοχές του κλάδου υγείας.

Η China Petroleum, γνωστή ως Sinopec, ενισχύεται κατά 2,3% καθώς η μονάδα της Sinopec Shanghai Petrochemical Co. είπε ότι περιμένει να γυρίσει σε κέρδη το πρώτο εξάμηνο του 2009, από καθαρές ζημιές ένα χρόνο νωρί

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.