ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτωτικά συνεχίζει η Ευρώπη- Σταθεροποιητικά τα futures της Wall

15:44 - 18 Ιουν 2009 | Ειδήσεις
Απώλειες καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, μετά από ανοδικό άνοιγμα, όπου ο δείκτης Dow Jones Stoxx 600 ανέκαμψε από τις μεγαλύτερες σωρευτικές απώλειες που έχει σημειώσει από το Φεβρουάριο, χάρη στην ενίσχυση του κλάδου των εμπορευμάτων μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση της Παγκόσμιας Τράπεζας για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας. «Βαρίδι» για τους δείκτες αποτελεί η κάμψη στις λιανικές πωλήσεις της Μεγάλης Βρετανίας. Νευρικότητα και μεικτές τάσεις καταγράφονται στα futures της αμερικανικής κεφαλαιαγοράς.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,67% στις 4.249,60 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει απώλειες 0,40% στις 4.780,66 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC υποχωρεί 0,40% στις 3.148,34 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης DJ Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,4% στο Λονδίνο. Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωσε πτώση 1,3%. Τα παράγωγα του Standard & Poors 500 καταγράφουν άνοδο 0,2%.

Αναθεώρησε προς τα πάνω η Παγκόσμια Τράπεζα την πρόβλεψή της για την κινεζική οικονομία, ενώ συμβούλευσε να καθυστερήσουν ως το 2010 επιπλέον μέτρα στήριξης για τη στήριξη της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη. Ειδικότερα, η οικονομία της Κίνας θα αναπτυχθεί με ρυθμό 7,2% το 2009, από 6,5% που προβλεπόταν το Μάρτιο, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας.

«Βουτιά» 6,3% καταγράφει η DSG International, η μεγαλύτερη εταιρία λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών ειδών.

Στο -13% η Pfeiderer η οποία ανακοίνωσε ότι δε θα καταφέρει να εκπληρώσει τις συμφωνίες για τα δάνειά της ενώ «βλέπει» σημαντική πτώση για τα κέρδη της στη χρήση 2009.

Ακόμη, πτωτικά κατά 3% κινείται η Michelin, καθώς ο εκπρόσωπός της αρνήθηκε να προβλέψει το αν η εταιρία θα καταφέρει να είναι κερδοφόρα στο σύνολο της χρήσης 2009.

Στον κατασκευαστικό κλάδο ισχυρή πτώση 17% σημειώνει η SIG, εταιρία μονώσεων. Η εταιρία αναθεώρησε πτωτικά τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη στο σύνολο της χρήσης 2009 στο χαμηλότερο επίπεδο των προηγούμενων εκτιμήσεων. Στο -4% βρίσκεται η Cie. se Saint-Gobain. Παράλληλα, στο -2,3% κινούνται οι Home Retail και η Homebase.

Από την άλλη, βέβαια κατακόρυφη άνοδος 17% για την τσιμεντοβιομηχανία HeidelbergCement , μετά την ανακοίνωση ότι έλαβε αναχρηματοδότηση.

Η ING Croep βρίσκεται στο +7,5% καθώς η Goldman Sachs προέβη σε αναβάθμιση της σύστασης σε «buy» από «neutral» για τη μετοχή της εταιρίας.

Κέρδη 3,7% για την Xstrata, τη μεγαλύτερη εξαγωγό λιθάνθρακα για χρήση σε εργοστάσια, μετά τη σύσταση αγοράς από τη Citigroup και την αναθεώρηση από τη Morgan Stanley σε ''overweight'' από ''equal-weight.''

Η Cadbury ενισχύεται κατά 1,7% μετά την διατήρηση της πρόβλεψής της για αύξηση ετήσιων κερδών σε εύρος 4-6%.

Η Honda Motor Co. υποχωρεί κατά 2,6%, ενώ η Sony, κατασκευάστρια PlayStation 3, καταγράφει απώλειες 3,1%. Ο κλάδος των εξαγωγών υποχώρησε μετά την ενίσχυση του γιεν έναναντι του δολαρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.