ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπό την επήρεια του quadruple witching η Wall- Ανοδικά και η Ευρώπη

17:56 - 19 Ιουν 2009 | Ειδήσεις
(upd) Με κέρδη ξεκίνησε η Wall, αφού ο Dow Jones καταγράφει ανοδο 0,40% στις 8.588,88 μονάδες, ο Nasdaq βρίσκεται στις 1.833,37 μονάδες με κέρδη 1,42% και τέλος ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,61% στις 924,40 μονάδες. Ανοδικά και η Ευρώπη, αφού στο Λονδίνο ο FTSE 100 καταγράφει κέρδη 1,72% στις 4.354,39 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει κέρδη 0,47% στις 4.860,13 μονάδες και στη Παρίσι ο CAC 40 βρίσκεται στις 3.237,68 μονάδες με κέρδη 1,37%.

Ανοδικό ξεκίνημα στη Wall

Με κέρδη ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση στη Wall, με τις εταιρείες εμπορευμάτων να καταγράφουν «δυνατό’ ξεκίνημα, αφού η εξομάλυνση της ύφεσης θα τονώσει τη ζήτηση των προϊόντων και των εμπορευμάτων. Ωστόσο, σήμερα αναμένεται μεταβλητότητα στη συνεδρίαση της Wall, καθώς σήμερα λήγουν ταυτόχρονα τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες παραγώγων. Το quadruple witching, όπως ονομάζεται, συμβαίνει κάθε τρίτη Παρασκευή του Μαρτίου, του Ιουνίου, του Σεπτεμβρίου και του Δεκεμβρίου, όταν και λήγουν ταυτόχρονα τα δικαιώματα προαίρεσης (options) επί των δεικτών, τα options μετοχών, τα futures για μεμονωμένες μετοχές (SSF) και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) επί των χρηματιστηριακών δεικτών

Η Alcoa ενισχύεται κατά 3,2%, στον απόηχο της ανόδου των τιμών του αλουμινίου. Κέρδη και για τις πετρελαϊκές, με τις Schlumberger και Exxon Mobil να καταγράφουν σημαντικά κέρδη, στον απόηχο της ανόδου του αργού πάνω από τα 72 δολάρια.

Θετικά επιδρά και η δήλωση του Νο 2 στελέχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, του John Lipsky, ότι το ΔΝΤ θα επαναλάβει τις προβλέψεις ανάπτυξης, σύμφωνα με τις οποίες αναμένεται «συντηρητική» ανάπτυξη καθώς τα σημάδια της ύφεσης σιγά σιγά εξαλείφονται.

Κέρδη και για τη Microsoft ύστερα από την ανακοίνωση της Goldman ότι θα τα καταφέρει να πιάσει τους στόχους κέρδους το 2009. Επιπλέον, η GS ανέφερε ότι ο μέσος όρος της τιμής της εταιρείας θα είναι στα 29 δολάρια.

Στο «πράσινο» η Ευρώπη

Περιορίζουν τα κέρδη τους οι δείκτες στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές, επηρεασμένοι από την πτώση του κλάδου των αυτοκινητοβιομηχανιών. Ωστόσο, το θετικό κλίμα διατηρείται καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν ότι οι οικονομία της ευρωζώνης βρίσκεται σε τροχιά ουσιαστικής ανάκαμψης.

Κέρδη 1,6% σημειώνει ο πανευρωπαϊκός δείκτης Dow Jones Stoxx 600, ενώ ο MSCI Asia Pacific Index ενισχύθηκε κατά 1%.

Σε καταρχήν συμφωνία για την επιβολή αυστηρότερων μέτρων εποπτείας των τραπεζών και τη δημιουργία τοπικών ρυθμιστικών φορέων που θα συμβάλουν στην πρόληψη μιας νέας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης κατέληξαν χθες βράδυ οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Η πρόταση περιλαμβάνει τη δημιουργία τριών πανευρωπαϊκών φορέων παρακολούθησης, οι οποίοι θα διασφαλίσουν ότι οι χώρες θα εισάγουν νέους κανόνες επιτήρησης, καθώς και τη δημιουργία ενός νέου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Συστημικού Κινδύνου με σκοπό τη διασφάλιση της σταθερότητας.

Αλμα 8,9% σημειώνει η μεγαλύτερη κατασκευαστική της Αγγλίας, Taylor Wimpey η οποία ανακοίνωσε αύξηση στις παραγγελίες με τους καταναλωτές να επιστρέφουν στην αγορά κατοικιών.

Στον κλάδο των εμπορευμάτων, κέρδη 1,7% σημειώνει η BHP Billiton, ενώ στο +2,3% βρίσκεται η Xstrata. Στο +2,2% βρίσκεται η Enel και στο +4,2% η Centrica.

Στο +4,2% βρίσκεται η British Sky Broadcasting Group καθώς η UBS δίνει σύσταση «αγορά» για τις μετοχές της.

Κέρδη +2,6% η Carphone Warehouse Group καθώς η Royal Bank of Scotland αναβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της σε «buy» από «hold».

Ράλι 13% και για την TUI καθώς η Deutsche Bank αναθεώρησε ανοδικά την τιμή στόχο, ύστερα από ένα λάθος στη σύσταση «πώληση» για τη μετοχή της που οδήγησε σε «βουτιά» τις μετοχές της.

Από την άλλη απώλειες 2% σημειώνει η Porsche, που ηγείται των απωλειών στον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών. Η εταιρία ανακοίνωσε κάμψη 15% στις πωλήσεις εννεαμήνου στα 4,64 δις. ευρώ. Απώλειες 1,5% σημειώνουν και οι Volkswagen και η Bayerische Motoren Werke, που ασκούν πιέσεις στο DAX.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.