ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεικτές τάσεις στη Wall- Ανοδικό σερί οκτώ ημερών για την Ευρώπη

00:01 - 23 Ιουλ 2009 | Ειδήσεις
Ξεχώρισε ο Nasdaq στη Wall καταφέρνοντας να διατηρηθεί σε θετική τροχιά με κέρδη 0,53% στις 1.926,38 μονάδες. O Dow Jones βρέθηκε στο -0,39% στις 8.881,26 μονάδες και ο S&P 500 στο -0,05% στις 954,07 μονάδες. Από την άλλη, η άνοδος συνεχίστηκε για όγδοη ημέρα στην Ευρώπη. O FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,28% στις 4.493,73 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX κατέγραψε κέρδη 0,54% στις 5.121,56 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC σημείωσε οριακή άνοδο 0,07% στις 3.305,07 μονάδες.

Μεικτά πρόσημα στη Wall

Με μεικτά πρόσημα διαμορφώθηκαν οι δείκτες στην αμερικανική κεφαλαιαγορά με τους δείκτες, σε μια συνεδρίαση με κύριο χαρακτηριστικό τη νευρικότητα και τις συνεχείς εναλλαγές προσήμων. Ο Nasdaq κατάφερε να αντέξει και να διαμορφωθεί στο πράσινο, έπειτα από τα θετικά αποτελέσματα της Apple. Ο τραπεζικός κλάδος ηγήθηκε της πτώσης έπειτα από τα απαισιόδοξα αποτελέσματα της Μorgan Stanley, ενώ υπό πίεση βρέθηκε ο ενεργειακός κλάδος, λόγω της πτώσης της τιμής του αργού. Από την άλλη, στήριγμα στους δείκτες παρείχε η αναπάντεχη άνοδος στις τιμές κατοικιών και το ράλι της μετοχής της Starbucks.

Κέρδη 4% αποκόμισε η Apple, δίνοντας ώθηση στον τεχνολογικό κλάδο. Η εταιρία εμφάνισε πωλήσεις και κέρδη υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών κατά το τρίτο τρίμηνο, μετά την αύξηση της ζήτησης για iPhone και για τους λιγότερο ακριβούς υπολογιστές Macintosh. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1,23 δισ. δολάρια ή 1,35 δολάρια ανά μετοχή, από 1,07 δισ. δολάρια ή 1,19 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Στο +2,3% βρέθηκε και η Yahoo.

Ράλι 17% κατέγραψε η Starbucks η οποία κατέγραψε αυξημένα κέρδη κατά το β΄ τρίμηνο, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 151.5 εκατ. δολάρια, ήτοι 20 σεντς ανά μετοχή.

Ιδιαιτέρως ικανοποιητικά ήταν τα μακροοικονομικά στοιχεία που αφορούν τις τιμές κατοικιών στις ΗΠΑ, καθώς καταγράφηκε αύξηση 0,9%, εκπλήσσοντας τους αναλυτές που ανέμεναν κάμψη 0,2%. Παρόλα αυτά, σε ετήσια βάση οι τιμές κατοικιών σημείωσαν κάμψη 5,6% , καθώς η αύξηση των κατασχέσεων και η κατακόρυφη άνοδος της ανεργίας αποτρέπουν τους υποψήφιους αγοραστές. Ο δείκτης αυξήθηκε στις πέντε από τις εννέα πολιτείες και υποχώρησε στις υπόλοιπες τέσσερις. Η KB Home και Lennar ηγήθηκαν των κερδών των εταιριών του κατασκευαστικού κλάδου.

 Από την άλλη, στο χρηματοπιστωτικό κλάδο, στο -1,4% βρέθηκε η Μorgan Stanley, έπειτα από την ανακοίνωση ζημιών της τάξεως των 1,26 δισεκ. δολαρίων, ήτοι 1,10 δολάρια ανά μετοχή, το β' τρίμηνο, από κέρδη της τάξεως 1,06 δισεκ. δολαρίων, ήτοι 61 σεντς ανά μετοχή την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Οι ζημιές είναι υψηλότερες των εκτιμήσεων των αναλυτών, οι οποίοι περίμεναν ζημιές των 49 σεντς ανά μετοχή.

Ακόμη, βαρίδι για τον κλάδο αποτέλεσε η ανακοίνωση ότι καταγράφηκε σημαντική άνοδος στα επισφαλή δάνεια της Wells Fargo. Η εταιρία σημείωσε πτώση 3,9% παρά την άνοδο της τάξεως του 81% που σημείωσε στα κέρδη β΄ τριμήνου. Τα καθαρά κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 3,17 δισεκ. δολάρια, ήτοι 57 σεντς ανά μετοχή, υψηλότερη των εκτιμήσεων των αναλυτών. Οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη της τάξεως του 34 σεντς ανά μετοχή.

Απώλειες άνω του 6% και για τη Bank of New York Mellon η οποία κατέγραψε πτώση κερδών στα 176 εκατ. δολάρια.

Στο -10% βρέθηκε και η Whirlpool η οποία ανακοίνωσε κέρδη 78 εκατ. δολαρίων, έναντι 117 εκατ. στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Απώλειες κατέγραψε η τιμή του αργού για πρώτη φορά μετά από πέντε συνεδριάσεις ανόδου και διαμορφώθηκε στα 65,40 δολάρια το βαρέλι, σπρώχνοντας χαμηλότερα τις εταιρίες του κλάδου ενέργειας με τις Exxon Mobil και ConocoPhillips να ηγούνται των απωλειών.

Βουτιά 13% και για την Advanced Micro Devices η οποία ανακοίνωσε ζημιές 330 εκατ. δολαρίων στο β΄ τρίμηνο λόγω της κάμψης στις πωλήσεις της.

Υπό πίεση βρέθηκε και ο κλάδος υγείας, καθώς δύο από τις μεγαλύτερες εταιρίες που τον απαρτίζουν, οι Genzyme και St.Jude Medical προέβησαν σε αρνητική αναθεώρηση των εκτιμήσεων για τα κέρδη χρήσης 2009. Οι εταιρίες σημείωσαν πτώση 8,5% και 9,3% αντίστοιχα.

Οκτώ στα οκτώ για την Ευρώπη

Δεν έσπασαν ούτε και σήμερα το ανοδικό τους σερί οι ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές και διαμορφώθηκαν με κέρδη για όγδοη διαδοχική συνεδρίαση, μετά από μια συνεδρίαση με έντονη νευρικότητα. Ο Dow Jones Stoxx 600 σημείωσε το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από το 2006, ύστερα από τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα μι

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.