ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχεται ράλι 22% στον S&P

15:54 - 30 Ιουλ 2009 | Ειδήσεις
Ράλι 22% αναμένεται να καταγράψει ο δείκτης Standard & Poor's 500, καθώς η παγκόσμια οικονομία εμφανίζει σταδιακά σημάδια ανάκαμψης και οι ιαπωνικές μετοχές είναι ιδιαιτέρως ελκυστικές, σημειώνει ο επενδυτής Barton Biggs.

Οι καταναλωτικές δαπάνες και η αγορά εργασίας θα ανακάμψουν, δίνοντας ακολούθως ώθηση στις αμερικανικές εταιρίες, σημειώνει ο Biggs, επικεφαλής του hedge fund Traxis Partners LP με έδρα τη Νέα Υόρκη. Οι εκλογές στην Ιαπωνία τον ερχόμενο μήνα θα δώσουν δύναμη σε μια κυβέρνηση με επίκεντρο τις καταναλωτικές δαπάνες και το κράτος θα επωφεληθεί από τις εξαγωγές στην Κίνα, συμπλήρωσε.

«Παραμένω bullish», σημειώνει ο Biggs σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Bloomberg. «Θα έχουμε μια αρκετά ισχυρή ανάκαμψη στα αποτελέσματα τόσο αυτή τη χρονιά όσο και την επόμενη».

Να σημειωθεί ότι μέχρι χθες ο S&P 500 έχει καταγράψει συνολικά κέρδη 45% από το χαμηλό 12 ετών στις 9 Μαρτίου. Τα κέρδη των εταιριών του δείκτη αναμένεται να ενισχυθούν κατά 62% στο τέταρτο τρίμηνο και κατά 22% την επόμενη χρονιά.

Τέλος, ο Biggs προβλέπει αύξηση των πωλήσεων μέχρι το τέλος του τρέχοντος τριμήνου, ενώ το pickup των δαπανών στον κλάδο λιανικής θα έρθει στο τέλος του 2009.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.