ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο μήνυμα του Οσάμα Μπιν Λάντεν στις ΗΠΑ

10:39 - 14 Σεπ 2009 | Ειδήσεις
Με νέο μήνυμα με τίτλο 'Επιστολή προς τον Αμερικανικό Λαό'' , ο Οσάμα μπιν Λάντεν προειδοποιεί τις ΗΠΑ για τις στενές σχέσεις τους με το Ισραήλ. Το ηχογραφημένο μήνημα του ηγέτη της Αλ Κάιντα δημοσιοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα, σε ισλαμιστική ιστοσελίδα, 3 ημέρες μετά την ''επέτειο'' από την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001.

«Ήρθε ο καιρός να ελευθερωθείτε από τον φόβο και την ιδεολογική τρομοκρατία των νεο-συντηρητικών και του ισραηλινού λόμπι» τονίζει ο μπιν Λάντεν, προσθέτοντας πως «ο λόγος της διαμάχης μας είναι η υποστήριξή σας προς το σύμμαχό σας Ισραήλ που έχει καταλάβει τη γη μας στην Παλαιστίνη.»
 
Αναφέρεται ακόμη στις αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν. «Αν σταματήσετε τον πόλεμο, τότε έχει καλώς. Αλλιώς δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να συνεχίσουμε τον πόλεμο σε όλα τα μέτωπα» επισημαίνει. «Μόνο το πρόσωπα άλλαξαν στον Λευκό Οίκο. Ο Ομπάμα είναι ένας αποδυναμωμένος άνθρωπος. Δεν έχει την ικανότητα να σταματήσει τον πόλεμο.» 

«Αν νομίζετε πως η κατάστασή σας είναι καλή, πρέπει να ξέρετε πως ο Λευκός Οίκος ελέγχεται από ομάδες πίεσης. Αντί να πολεμάτε για να ελευθερώσετε το Ιράν -όπως ισχυριζόταν ο Μπους- θα πρέπει να ελευθερώσετε τον Λευκό Οίκο» τονίζει ο αρχηγός της Αλ Κάιντα.

Στο μήνυμα ο Οσάμα Μπιν Λάντεν αναφέρεται στην ομιλία του Αμερικανού προέδρου στο Κάιρο τον Ιούνιο, αλλά και στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Τζίμι Κάρτερ που επέκρινε την ισραηλινή εισβολή στη Γάζα, στοιχεία που σημαίνουν ότι το μήνυμα ηχογραφήθηκε πρόσφατα.

Το τελευταίο μήνυμα του Οσάμα Μπιν Λάντεν είχε μεταδοθεί στις 3 Ιουνίου και απέρριπτε το «άνοιγμα» του προέδρου των ΗΠΑ προς τον μουσουλμανικό κόσμο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.