ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε αρνητικό έδαφος οι ευρωπαϊκές αγορές

11:01 - 14 Σεπ 2009 | Ειδήσεις
Πτωτικά κινούνται οι μεγαλύτεροι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω ανησυχιων ότι το εξάμηνο ράλι των μετοχών δεν δικαιολογείται από τα θεμελιώδη μεγέθη της παγκόσμιας οικονομίας. Θολό το τοπίο και στις προοπτικές των εταιρικών κερδών.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,52% στις 4.985 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει πτώση 0,72% στις 5.583 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC καταγράφει απώλειες 0,91% στις 3.700 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Dow Jones Stoxx 600 Index σημειώνει πτώση 1,2%. ''Βουτιά'' 1,7% για τον MSCI Asia Pacific Index. Τα παράγωγα του S&P υποχωρούν 0,8%.

Κατά 1,4% υποχωρεί η Societe Generale, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας βάσει χρηματιστηριακής αξίας, μετά την υποβάθμιση της σύστασης από τη Nomura σε ‘reduce’ από ‘neutral’.

H Deutsche Bank καταγράφει απώλειες 1,6% μετά την υποβάθμιση της σύστασης από τη Nomura σε 'reduce' από 'buy'.

Απώλειες 2,4% για τη BHP Billiton, τη μεγαλύτερη μεταλλουργία παγκοσμίως και 3,1% για τη Rio Tinto Group, την τρίτη μεγαλύτερη, μετά την πτώση των τιμών των μετάλλων στο Λονδίνο.

Η Honda σημειώνει πτώση 3% μετά την ενίσχυση του γιεν έναντι του δολαρίου ως και 90,21 σήμερα, το υψηλότερο επίπεδο από τις 12 Φεβρουαρίου. Η ενδυνάμωση του γιεν μειώνει την αξία των υπερπόντιων πωλήσεων των γιαπωνέζικων εταιρειών.

Η Sony Corp., η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια ηλεκτρονικών ειδών παγκοσμίως, υποχωρεί κατά 2,4%. Η Toyota Motor Corp., που σημειώνει το ένα τρίτο των πωλήσεών της στη βόρεια Αμερική, καταγράφει απώλειες 2,6%.

Απώλειες 3,7% για την PSA Peugeot Citroen, τη δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης, μετά την υποβάθμιση της αξιολόγησης της μετοχής από την Credit Suisse σε 'underperform' από 'outperform'.
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.