ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλώβητη η Wall- Κέρδη και στην Ευρώπη

00:01 - 16 Σεπ 2009 | Ειδήσεις
Με κέρδη έκλεισαν δείκτες στη Wall, καθώς, ο Dow Jones βρέθηκε στο +0,59%, διαμορφωμένος στις 9.683,41 μονάδες, ο S&P 500 έκλεισε στο +0,31% στις 1.052,63 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,52% στις 2.102,64 μονάδες. Ίδιο το κλίμα και στους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς δείκτες, αφού στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στο +0,46% στις 5.042,13 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε 0,16% στις 5.628,98 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC κέρδισε 0,58% στις 3.752,21 μονάδες

Κέρδη στη Wall

Για έβδομη συνεδρίαση μέσα σε οκτώ ημέρες η Wall κλείνει με κέρδη, ακριβώς ένα χρόνο μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers, που άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου» μιας εξελισσόμενης κρίσης, στέλνοντας μέσα σε έξι μήνες τον δείκτη S&P 500 σε χαμηλά 12ετίας. Αν και η συνεδρίαση ήταν υποτονική, η Wall κατάφερε να ξεπεράσει την αρχική νευρικότητα, ύστερα από την ομιλία του προέδρου της Fed, Ben Bernanke, ο οποίος μίλησε για τερματισμό της ύφεσης. Σημαντικό στήριγμα στάθηκαν και οι δηλώσεις του Laszlo Birinyi ότι οι αμερικανικές κεφαλαιαγορές διανύουν περίοδο bull market, καθώς και ότι έχουμε πολλές ευκαιρίες μπροστά μας. Μάλιστα, ο Birinyi δήλωσε ότι οι συνθήκες της οικονομίας είναι «λίγο καλύτερες» από αυτές που εκτιμώνται από τις αρμόδιες αρχές.

Στο +2% κινήθηκε η EBay, ύστερα από αναβάθμιση της σύστασης της μετοχής της σε «buy» από «neutral» από τη UBS, και την αύξηση της τιμής-στόχο στα 28 δολάρια από 24 δολάρια.

Κέρδη 5,3% σημείωσε η Yahoo, καθώς η σύσταση της μετοχής της αναβαθμίστηκε σε «outperform» από «market perform» από τη Sanford C. Bernstein & Co., η οποία τόνισε ότι η τιμή της είναι ιδιαίτερα χαμηλή.

Τη μεγαλύτερη ανοδο του δείκτη S&P 500 σημείωσε η Teradyne, η οποία βρέθηκε στο +11%, καθώς η  Oppenheimer & Co, αναβάθμισε τη σύσταση της σε «outperform» από «market perform».

Απώλειες 6,3% σημείωσε η Coventry Health Care, ενώ στο -2,6% βρέθηκε και η UnitedHealth Group.

Στο -8,3% βρέθηκε η Kroger, η οποία σημειώνει τη μεγαλύτερη πτώση στο δείκτη S&P 500, μετά την ανακοίνωση της ότι τα κέρδη δευτέρου τριμήνου του έτους χρήσης θα υποχωρήσουν περισσότερο του αναμενόμενου.

Απώλειες και για τον τραπεζικό κλάδο, με την JPMorgan να σημειώνει ενδοσυνεδριακά τις μεγαλύτερες απώλειες του δείκτη Dow. Η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ ανέφερε ότι οι διαγραφές από προβληματικά δάνεια αυξήθηκε κατά 8,73% τον Αύγουστο, από 7,92% τον Ιούλιο.Απώλειες 5,8% και για τη Citigroup, η οποία βρίσκεται σε συνομιλίες με την κυβέρνηση για την πώληση του 34% της τράπεζας.

Από μία καθαρά τεχνική άποψη, πιθανότατα η ύφεση της οικονομίας μας να τερματίζεται", σημείωσε ο Ben Bernanke, σπεύδοντας όμως να προσθέσει ότι "πιθανόν να είναι τούτη η διαπίστωση μία γενικευμένη αίσθηση" απλά.

Πάντως, επισημαίνω ότι ανάμεσα στην κοινότητα όσων παραγόντων προβλέπουν για την οικονομία, εκδηλώνεται πλέον μία συμφωνία τώρα, ότι βαίνουμε προς την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας", ανέφερε στην ομιλία του αυτή ο Bernanke.

Σας προϊδεάζω ωστόσο ότι, όλο το 2010 ο ρυθμός ανάπτυξης της ομοσπονδιακής μας οικονομίας θα διαμορφώνεται μέτριος", διευκρίνισε ταυτοχρόνως και οπωσδήποτε σαφώς μικρότερος εκείνων που ακολούθησαν οικονομικές κρίσεις", που γνωρίσαμε κατά την μεταπολεμική περίοδο εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

"Αλμα" 2,7% κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ κατά το μήνα Αύγουστο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο μέσα σε τρία χρόνια. Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εμπορίου, η άνοδος οφείλεται στις κρατικές επιδοτήσεις στον τομέα των αυτοκινήτων, στις υψηλότερες τιμές της βενζίνης και στην αυξημένη κίνηση στα εμπορικά κέντρα. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση της τάξεως του 2,3%.Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 5,3%.

Οι πωλήσεις των αυτοκινήτων αυξήθηκαν 10,6%, ωθούμενες από το πρόγραμμα απόσυρσης, ενώ οι πωλήσεις εξαιρουμένων των αυτοκινήτων σημείωσαν άνοδο 1,1%. Οι αυξημένες τιμές βενζίνης οδήγησαν σε αύξηση των πωλήσεων στα πρατήρια, κατά 5,1%.

Αύξηση 1,7% κατέγραψε ο δείκτης τιμών παραγωγού το μήνα Αύγουστο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν άνοδο 1,5%. Σύμφωνα με το Υπουργείου Εμπορίου, η άνοδος οφείλεται στην ανοδική πορεία των τιμών ενέργειας, οι οποίες έχουν καταγράψει "άλμα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.