ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BofA, GE φέρνουν απώλειες σε Ευρώπη, αμερικανικά παράγωγα

15:16 - 16 Οκτ 2009 | Ειδήσεις
Με μικρές απώλειες κινούνται αυτή την ώρα οι ευρωαγορές, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Bank of America και της General Electric, ανατρέποντας τα κέρδη που σημείωναν νωρίτερα, λόγω της κερδοφορίας της Google και του «ράλι» του αργού, το οποίο ενισχύει τις προοπτικές κερδών στον κλάδο της ενέργειας. Αρνητικά κινούνται τα παράγωγα στη Wall Street. Αναλυτικά, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,15% στις 5.214 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει απώλειες 0,14% στις 5.822 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC σημειώνει πτώση 0,37% στις 3.869 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Dow Jones Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,1%. Ο MSCI Asia Pacific Index υποχωρεί 0,7%.

Πτώση 44% παρουσίασε στην κερδοφορία του τρίτου τριμήνου η General Electric, ανατρέποντας, ωστόσο, τις προβλέψεις των αναλυτών. Ειδικότερα, τα κέρδη της GE υποχώρησαν στα 2,42 δισ. δολάρια, ήτοι 23 σεντς ανά μετοχή, ωθούμενα από την κατά 87% πτώση της κερδοφορίας της GE Capital.

Σημειώνεται ότι τα κέρδη του τμήματος της NBC Universal, τα οποία κατέγραψαν άνοδο 13%, δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν την πτώση.

Ακόμη, τα έσοδά της υποχώρησαν 20% στα 37,8 δισ. δολάρια. Από τις συνεχόμενες επιχειρήσεις, τα κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 23 σεντς ανά μετοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αναλυτές ανέμεναν τα κέρδη να διαμορφωθούν στα 20 σεντς ανά μετοχή και τα έσοδα στα 39,83 δισ. δολάρια.

Η μετοχής της εταιρείας κινείται στο –2,1%.

H Carrefour υποχωρεί κατά 0,9%. Η κορυφαία λιανεμπορική εταιρεία ανακοίνωσε πτώση 2,9% στις πωλήσεις τρίτου τριμήνου, στα 24,02 δισ. ευρώ. Επίσης, η εταιρεία απέλυσε τον επικεφαλής των superstores στη Γαλλία, Alain Souillard, ενώ ανακοίνωσε πως θα φύγει από τη ρωσική αγορά.

Στον αντίποδα, η Royal Dutch Shell κερδίζει 1,9%, η BP, η δεύτερη μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία στην Ευρώπη, ενισχύεται κατά 1,4%, η Total, η τρίτη μεγαλύτερη, κατά 1,9%, και η Repsol, κατά 1,6%, στον απόηχο του «ράλι» του αργού.

Συγκεκριμένα, το αργό ενισχύεται σήμερα κοντά στα 78 δολάρια το βαρέλι, οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο σε διάστημα δύο μηνών, εξαιτίας της απρόσμενης μείωσης των αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

Κέρδη 2,7% για τη Lloyds, καθώς η Deutsche Bank αναβάθμισε τη σύσταση σε ''buy'' από ''hold''.

Στο +2,5% κινείται η Ericsson, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Sony Ericsson Mobile Communications. Η Sony Ericsson παρουσίασε ζημιές ύψους 164 εκατ. ευρώ, κατώτερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

«Ράλι» 26% για τη National Express, καθώς η CVC Capital Partners αποφάσισε να μην προχωρήσει σε προσφορά εξαγοράς της.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.