ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρευστοποιήσεις στη Wall- Υπό έλεγχο οι πιέσεις στο Χ.Α. - Κέρδη στην Eυρώπη

00:01 - 22 Οκτ 2009 | Ειδήσεις
Και ξαφνικά ... με απώλειες έκλεισε η Wall Street, αφού ο Dow Jones κινήθηκε στο -0,92% στις 9.949 μονάδες, ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,89% στις 1.081 μονάδες, ενώ ο Nasdaq βρέθηκε στο -0,59% στις 2.151 μονάδες. Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,28% στις 5.257,85 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε άνοδο 0,37% στις 5.833,22 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC κατέγραψε οριακή άνοδο 0,05% στις 3.873,22 μονάδες. Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. έκλεισε με απώλειες 1,30%, στις 2.855,07 μονάδες.

Με απώλειες η Wall

Η μεγάλη ανατροπή έγινε σήμερα στους δείκτες της αμερικάνικης αγοράς, αφού ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης σημείωναν κέρδη, η ξαφνική πτώση της Wells Fargo και της Wall Mart, άλλαξε όλο το κλίμα οδηγώντας τους επενδυτές σε αθρόες ρευστοποιήσεις. Η πτώση του δολαρίου, το οποίο έσπασε το φράγμα του 1,5 ευρώ, καθώς και τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Yahoo και της Morgan Stanley, δεν μπόρεσαν να επισκιάσουν την πτώση του κλάδου λιανικών πωλήσεων, ο οποίος επηρεάστηκε από την ανακοίνωση ότι η ζήτηση παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα με την Beige Book της Fed.

Η Wells Fargo, η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ, υποχώρησε κατά 4,6% ύστερα από την υποβάθμιση της από την Bove of Rochdale Securities σε «sell», εξαιτίας των εκτιμήσεων ότι θα υπάρξει πτώση των εσόδων της από τη μείωση των προμηθειών των δανείων.

Πτώση 2,3% και για την Wal-Mart Stores, η οποία ανακοίνωση ότι αναμένει μια «δύσκολη» εορταστική περίοδο για τις πωλήσεις της. Επιπλέον, η Beige Book της Fed αναφέρει ότι οι καταναλωτικές δαπάνες παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα στις περισσότερες περιοχές, καθώς μισθοί και αμοιβές δεν αυξήθηκαν, ενώ σε πολλές περιπτώσεις υπήρξε μείωση.

Ελαφρά ανοδο στην οικονομική δραστηριότητα επισημαίνει η Fed στο Beige Book (Φαιά Βίβλος) που δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγη ώρα. Το real estate και η μεταποίηση είναι οι δύο κλάδοι που ξεχωρίζουν στην μικρή βελτίωση που παρατηρήθηκε τον προηγούμενο μήνα στις ΗΠΑ, ενώ ο κλάδος των τραπεζών εξακολουθεί να είναι «εξασθενημένος», καθώς χαμηλή παραμένει η ζήτηση των δανείων. Επιπλέον, δεν παρατηρήθηκε καμία αύξηση σε μισθούς και τιμές καταναλωτή, ενώ οι τελευταίες σε πολλές περιοχές σημείωσαν πτώση.

Πιο συγκεκριμένα, στην Beige Book αναφέρεται ότι τα θετικά στοιχεία που αναφέρονται στην οικονομική δραστηριότητα είναι περισσότερα από τα αρνητικά, ωστόσο όμως η βελτίωση αυτή είναι μόλις οριακή, για την περίοδο Σεπτεμβρίου- Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία των 97 εταιρειών που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου από τον δείκτη S&P 500, τα κέρδη έχουν υποχωρήσει κατά 11% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

Το φράγμα του 1,5 δολαρίου "έσπασε" το ευρώ πριν από λίγη ώρα, καθώς το αμερικανικό νόμισμα "κατρακυλά" στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2008. Το δολάριο υποχωρεί και έναντι της στερλίνας, εν αναμονή των αποτελεσμάτων για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, τα οποία θα ανακοινωθούν στα πλαίσια της δημοσίευσης της «Φαιάς Βίβλου».

Ο δείκτης του δολαρίου υποχωρεί κατά 0,76% στις 74,983 μονάδες, καταγράφοντας την πορεία του αμερικανικού νομίσματος έναντι των έξι βασικότερων νομισμάτων παγκοσμίως. Το ευρώ έφτασε στο 1,5046 δολάρια /ευρώ, «προκαλώντας» τους αναλυτές να επισημάνουν το επόμενο τεχνικό επίπεδο του ιστορικού υψηλού του 1,60 δολάρια/ευρώ.

Το «ράλι» της τάξεως του 6,5% που σημείωνε η Morgan Stanley ενδοσυνεδριακά εξανεμίστηκε και η ανοδος περιορίστηκε στο 0,03%. Τα αποτελέσματα της ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ειδικότερα, μειωμένα κέρδη εμφάνισε η Morgan Stanley το τρίτο τρίμηνο του 2009, ξεπερνώντας, ωστόσο, τις εκτιμήσεις των αναλυτών, λόγω των αυξημένων εσόδων, κατά 74%, του τομέα επενδυτικής τραπεζικής. Ειδικότερα, η κολοσσιαία επενδυτική τράπεζα σημείωσε κέρδη ύψους 757 εκατ. δολαρίων, ήτοι 38 σεντς ανά μετοχή από 7,07 δισ. δολάρια, ήτοι 7,38 δολάρια ανά μετοχή την αντίστοιχη περίοδο του 2008. Επιπλέον, οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 27 σεντς ανά μετοχή και έσοδα 7 δισ. δολαρίων.

Αύξηση 4,7% στα κέρδη κατέγραψε η US Bancorp κατά το τρίτο τρίμηνο. Ειδικότερα, η τράπεζα εμφάνισε κέρδη ύψους 603 εκατ. δολαρίων από 576 εκατ. δολάρια κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2008. Σε επίπεδο κερδών ανά μετοχή, η τράπεζα διαμόρφωσε τα κέρδη της στα 30 σεντς από 32 σεντς, λόγω ανόδου 9% στο σύνολο της δημόσιας ε

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.