ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταθεροποιητικά ο χρυσός

23:04 - 10 Νοε 2009 | Ειδήσεις
Με οριακά κέρδη έκλεισε ο χρυσός σήμερα στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, μετά το νέο ιστορικό υψηλό που πραγματοποίησε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Αν και το δολάριο κινήθηκε ανοδικά σήμερα, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά 15 μηνών που είχε βρεθεί κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, οι επενδυτές έδειξαν ότι θέλουν το χρυσό πάνω από τα 1.100 δολάρια στηρίζοντας το με μετριοπάθεια.

Αναλυτικά, η τιμή των συμβολαίων παράδοσης Δεκεμβρίου του χρυσού ενισχύθηκε κατά 0,1% στα 1.002,5  δολάρια η ουγγιά

Σημειώνεται ότι οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία συνεχίζουν να ενισχύουν τις απόψεις ότι ο χρυσός είναι μία ασφαλής επένδυση, ειδικά μετά τα νέα στοιχεία αναφορικά με την ανεργία στις ΗΠΑ, η οποία έφτασε σε ποσοστό 10,2%.

Μικρή ανάκαμψη εμφανίζει σήμερα το δολάριο έναντι του ευρώ. Το απόγευμα το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματευόταν έναντι του ευρώ στα 1,4981 δολάρια από το επίπεδο των 1,5005 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης..

Πιέσεις δέχθηκε το ευρώ σήμερα μετά την δημοσιοποίηση από το Γερμανικό Ινστιτούτο ZEW του δείκτη επενδυτικής εμπιστοσύνης ο οποίος τον Ιούλιο κατέγραψε απώλειες μεγαλύτερες από εκείνες που ανέμενε η αγορά. Γενικότερα το κλίμα στην αγορά συναλλάγματος ήταν σήμερα θετικό για το δολάριο μετά την προειδοποίηση του οίκου Fitch για τον κίνδυνο υποβάθμισης της Μεγάλης Βρετανίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.