ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Και... μαφιόζος ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι;

18:21 - 04 Δεκ 2009 | Ειδήσεις
Δεν φαίνεται να έχουν τέλος τα σκάνδαλα και οι κατηγορίες για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, χωρίς βεβαίως ο ίδιος να πτοείται. Αυτή τη φορά, το πρώην μέλος της μαφίας, Γκασπάρε Σπατούτσα, κατέθεσε ότι ένας μαφιόζος που καταδικάστηκε για μια υπόθεση βομβιστικών επιθέσεων του είχε πει ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός έχει επαφές με την Κόζα Νόστρα.

Ο Σπατούτσα κατέθεσε σε δικαστήριο στο Τορίνο ότι ηγετικό στέλεχος της Μαφίας είχε συνδέσει τον Μπερλουσκόνι με βομβιστικές επιθέσεις που είχε εξαπολύσει η Μαφία, πριν ακόμη ο Καβαλιέρε ασχοληθεί με την πολιτική.

Το «αφεντικό» μάλιστα του πρώην μαφιόζου, Τζουζέπε Γκραβιάνο, καυχιόταν ότι :«έχω πετύχει τα πάντα χάρη στην υψηλή θέση αυτών των ανθρώπων, κυρίως του Μπερλουσκόνι». Επίσης κόμπαζε ότι η Μαφία είχε, «χάρη στην υψηλή θέση αυτών των ανθρώπων, την χώρα στα χέρια της» και ότι «όλος ο κόσμος επωφελούνταν, συμπεριλαμβανομένων και (των μαφιόζων) που βρίσκονται στη φυλακή».

Ο Σπατούτσα κατέθεσε στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια εκδίκασης της έφεσης του συμμάχου του Μπερλουσκόνι, Μαρτσέλο Ντελ Ούτρι κατά της καταδίκης του για σύνδεση με τη Μαφία. Ο «Καβαλιέρε» δεν συνδέεται επισήμως με την υπόθεση.

Αρνείται τα πάντα ο Μπερλουσκόνι

Καθώς ο πρώην μαφιόζος δεν παρουσίασε αποδείξεις για τα όσα κατέθεσε, η πλευρά Μπερλουσκόνι αρνήθηκε με άνεση τις κατηγορίες. Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι, απαντώντας στις κατηγορίες, δήλωσε ότι με αυτό τον τρόπο η Μαφία εκδικείται τον «Καβαλιέρε» για την μάχη του κατά του οργνανωμένου εγκλήματος.

«Είναι απολύτως λογικό η Μαφία να χρησιμοποιεί τα μέλη της για να κάνουν τέτοιες δηλώσεις εναντίον του πρωθυπουργού μίας κυβέρνησης που έχει δράσει με συγκεκριμένο και αποφασιστικό τρόπο εναντίον του οργανωμένου εγκλήματος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πάολο Μποναιούτι, εκπρόσωπος Τύπου του Μπερλουσκόνι.

Ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι την προηγούμενη εβδομάδα αποκάλεσε τις πληροφορίες περί πιθανών διασυνδέσεών του με τη Μαφία ως την «πιο απίστευτη και ποταπή επίθεση που υπέστη τα τελευταία χρόνια».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.