ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Eξετάζει ακόμη επιβολή έκτακτου φόρου σε τραπεζικά μπόνους

13:31 - 07 Δεκ 2009 | Ειδήσεις
Την επιβολή κάποιου είδους φόρου στα μπόνους των τραπεζιτών εξετάζει ακόμη η Βρετανία, αλλά αξιωματούχοι είπαν ότι δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις για το τι θα κάνει ο υπουργός Οικονομικών της χώρας αυτή τηνεβδομάδα.

Κυβερνητική πηγή είπε στο Reuters την Παρασκευή ότι η επιβολή φόρου στις τράπεζες είναι μία από τις επιλογές που εξετάζει ο Alistair Darling για να αυξήσει τα έσοδα και μπορεί να την συμπεριλάβει στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που θα καταθέσει την Τετάρτη. Οι κυριακάτικες εφημερίδες έβριθαν εικασιών για τη μορφή που θα έχει αυτός οφόρος.

Ο Darling αρνήθηκε να απαντήσει στα δημοσιεύματα όταν ερωτήθηκε σε συνέντευξή του στο BBC την Κυριακή το πρωί, αλλά επέμεινε στην άποψή του ότι τα μπόνους των τραπεζιτών θα πρέπει να είναι χαμηλά στις τράπεζες που έχουν λάβει κρατική βοήθεια.

Την Κυριακή, το BBC είπε ότι το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να εισάγει φόρο υπερβολικών κερδών που θα αποδώσει έσοδα ύψους 1 δισ. στερλινών το χρόνο για ταεπόμενα δυο με τρία έτη, αλλά ότι αυτό δεν είναι ''100% σίγουρο''.

Πηγή που γνωρίζει το θέμα είπε στο Reuters ότι υπάρχουν σοβαρά εμπόδια για τηνεπιβολή φόρου στα κέρδη των τραπεζών. ''Δεν θέλεις να κάνει κάτι που θα μειώσει τακεφάλαια των τραπεζών'', είπε η πηγή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.