ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Και η Γαλλία πουλά τα αδιάθετα εμβόλια για τη νέα γρίπη

18:37 - 04 Ιαν 2010 | Ειδήσεις
Μετά τη Γερμανία, και η Γαλλία αποφάσισε να πουλήσει τα αδιάθετα εμβόλια για τη νέα γρίπη, καθώς, όπως σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, έχουν μείνει στα... αζήτητα. Η Γαλλία δήλωσε ότι αγόρασε παραπάνω απ' όσα χρειάζονταν, ενώ και οι Γάλλοι αποδείχθηκαν απρόθυμοι να εμβολιαστούν.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας αναφέρει ότι το Παρίσι αγόρασε 94 εκατομμύρια δόσεις για τον εμβολιασμό των 63,6 εκατομμυρίων κατοίκων της, πριν γίνει ξεκάθαρο ότι χρειάζεται μόνο μία δόση εμβολίου κατ' άτομο και όχι δύο.

Επιπλέον, το υπουργείο ανέφερε ότι έκανε την αγορά πιστεύοντας ότι τα τρία τέταρτα των Γάλλων θα εμβολιαστούν. Ωστόσο, τα στοιχεία τους διέψευσαν: μέχρι τα τέλη Δεκέμβρη μόνο 4,6 εκατομμύρια Γάλλοι εμβολιάστηκαν.

Πάντως έχει βρει αγοραστές, καθώς το Κατάρ έχει ήδη αγοράσει 300.000 δόσεις εμβολίων, ενώ η Αίγυπτος θ'αγοράσει δύο εκατομμύρια δόσεις. Επαφές γίνονται επίσης με την Ουκρανία, το Μεξικό και άλλες χώρες.

Τον Δεκέμβριο η Γερμανία ανακοίνωσε ότι διαθέτει προς πώληση περίπου 2,2 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, μιας και ελάχιστο ποσοστό Γερμανών επέλεξε να εμβολιαστεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.