ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση μεγαλοτραπεζιτών στην Βασιλεία

11:05 - 07 Ιαν 2010 | Ειδήσεις
Κοινή συνάντηση με τους ιδιώτες ομόλογους τους θα έχουν αυτό το σαββατοκύριακο στην Βασιλεία, οι επτά ισχυρότεροι κεντρικοί τραπεζίτες του κόσμου προκειμένου να συζητήσουν την πρόοδο όσον αφορά τους κανόνες της Βασιλείας.

Οι συναντήσεις αυτές γίνονται κάθε χρόνο, ωστόσο φέτος αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς πρέπει να ετοιμασθεί έκθεση προόδου την οποία έχει αναλάβει ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας, Mario Draghi, η οποία θα παρουσιασθεί στην επόμενη σύνοδο των G20

Πολλοί κεντρικοί τραπεζίτες έχουν εκφράσει φόβους πως η νοοτροπία να αναλαμβάνονται κίνδυνοι πέραν των δυνατοτήτων, επανέρχεται στο προσκήνιο για πολλούς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς και  αυτό σίγουρα θα αποτελέσει ένα από τα θέματα της συνάντησης.

Το θέμα, της διαφανούς δημοσιοποίησης οικονομικών στοιχείων εκ μέρους των τραπεζών, παραμένει νούμερο ένα στην ατζέντα. Αυτό αφορά κυρίως τις μεγάλες διεθνείς τράπεζες που έχουν εκμεταλλεύονται παραθυράκια πολλών τοπικών νομοθεσιών.

Από την πλευρά τους οι τράπεζες αντιδρούν στην επιβολή νέων αυστηρότερων κανόνων εποπτείας, και όσο βελτιώνεται η κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας, η αντίσταση τους θα γίνεται όλο και πιο σθεναρή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.