ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρισέ: Θα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στους τραπεζίτες

15:42 - 11 Ιαν 2010 | Ειδήσεις
Τον κώδωνα του κινδύνου ετοιμάζεται να «κρούσει» στους κεντρικούς τραπεζίτες και στις ρυθμιστικές αρχές ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Jean-Claude Trichet, προειδοποιώντας τους να ολοκληρώσουν τις μεταρρυθμίσεις στο παγκόσμιο κανονιστικό πλαίσιο για τον τραπεζικό κλάδο το συντομότερο δυνατό.

Οι κίνδυνοι βρίσκονται πάλι στο προσκήνιο, καθώς η Κίνα παρουσιάζει αυξημένη πιστωτική επέκταση, η Goldman Sachs παρουσιάζει υψηλά κέρδη και ο δείκτης  MSCI World εμφανίζει άνοδο ύψους 74% από το Μάρτιο.

Στη συνάντηση που πραγματοποίησε η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) στη Βασιλεία της Ελβετίας, η Ομάδα των Διοικητών Κεντρικών Τραπεζών εξέφρασε την ικανοποίηση της για την σημαντική πρόοδο που έχει καταγράψει η Επιτροπή Τραπεζικής Εποπτείας (της Βασιλείας) της BIS για να παρουσιάσει ένα πακέτο συγκεκριμένων μέτρων με στόχο την θωράκιση του τραπεζικού κλάδου.

Υπενθυμίζεται ότι το Δεκέμβριο η Επιτροπή δημοσίευσε ένα προσχέδιο διεθνών προτύπων σχεδιασμένων ώστε να διασφαλίζουν ότι οι τράπεζες διαθέτουν επαρκή κεφάλαια υψηλής ποιότητας και δεξαμενές ρευστοποιήσεων παγίων για να αντιμετωπίζουν μελλοντικές οικονομικές κρίσεις.

Tο ολοκληρωμένο πακέτο των μεταρρυθμίσεων αναμενεται να παρουσιαστεί έως τα τέλη του έτους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.