ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Προς ολοταχώς για δεύτερη θητεία ο Bernanke

15:48 - 25 Ιαν 2010 | Ειδήσεις
‘Ολα δείχνουν πως ο Ben S. Bernanke θα παραμείνει και για δεύτερη θητεία στη θέση του επικεφαλής της Federal Reserve, καθώς τόσο ο Λευκός Οίκος όσο και γερουσιαστές εκφράζουν δημοσίως τη στήριξή τους στο πρόσωπό του. Η στήριξη δεν είναι τυχαία, καθώς την Παρασκευή οι δυσκολίες του Bernanke με τη Γερουσία, προκάλεσαν ελεύθερη πτώση στη Wall Street.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του Λευκού Οίκου στο CNN, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama “είναι απόλυτα σίγουρος’’ για τη δεύτερη θητεία του Bernanke.

Επιπλέον, ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Mitch McConnell, δήλωσε στο NBC ότι ο Bernanke θα έχει ‘’στήριξη και από τις δύο πλευρές στη Γερουσία’’ ακόμα κι αν κάποιοι στο κόμμα είναι αντίθετοι.

Ακόμη και ορισμένοι Δημοκράτες γερουσιαστές που δήλωναν αναποφάσιστοι, δήλωσαν δημόσια τη στήριξή τους στον επικεφαλής της Fed.

Παράλληλα, οι traders δίνουν 92% πιθανότητες επανεκλογής, ενώ την Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, το ποσοστό ήταν μόλις 65%.

Σημειώνεται πως η θητεία του Bernanke ολοκληρώνεται στις 31 Ιανουαρίου και η Γερουσία θα προχωρήσει σε ψηφοφορία για την ανανέωσή της εντός της εβδομάδας. Ο Bernanke χρειάζεται 60 ψήφους υπέρ από τους 100 της Γερουσίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:17 - 25 Ιαν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.