ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Schwarzman (Blackstone): Οι τράπεζες θα περιορίσουν τις χορηγήσεις

18:53 - 28 Ιαν 2010 | Ειδήσεις
Στον περιορισμό των χορηγήσεων αναμένεται να προχωρήσουν οι τράπεζες το επόμενο διάστημα, ισχυρίζεται ο CEO της Blackstone, Steven Schwarzman, σε περίπτωση που η πολιτική ηγεσία δεν καταλήξει σε κάποιες συγκεκριμένες ρυθμίσεις αναφορικά με το θεσμικό πλαίσιο, και αν αυτές οι ρυθμίσεις αντιστρατεύονται την κερδοφορία και την εκμετάλλευση των ιδίων κεφαλαίων των τραπεζών.

Ο Schwarzman θεωρεί ότι η οικονομική ανάκαμψη θα τεθεί σε κίνδυνο, καθώς η ανασφάλεια του τραπεζικού κλάδου θα έχει άμεσες αρνητικές συνέπειες και στον υπόλοιπο επιχειρηματικό κλάδο.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μ. Ομπάμα έχει εισηγηθεί τον περιορισμό του μεγέθους των μεγάλων τραπεζών και το διαχωρισμό των επενδυτικών και των εμπορικών τραπεζών. Ωστόσο, η απουσία συγκεκριμένων μέτρων δημιουργεί μεγάλη αβεβαιότητα στους κόλπους των τραπεζιτών, επισημαίνει ο Schwarzman, ο οποίος θεωρεί ότι οι τράπεζες δεν γνωρίζουν ούτε το ύψος των φόρων που θα καταβάλλουν, ούτε το ποσό των ιδίων μετοχών που θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους, αλλά ούτε και τους κλάδους τους οποίους θα πρέπει να περιοριστεί η δραστηριότητα τους. «Αυτή η τεράστια αβεβαιότητα, δεν κάνει καλό στο τρέχον οικονομικό περιβάλλον», δήλωσε ο Schwarzman. Μάλιστα, ο CEO της Blackstone, προσθέτει και την παράμετρο της αβεβαιότητας στο πολιτικό σκηνικό μετά την εκλογή του ρεπουμπλικανού γερουσιαστή, μεταβάλλοντας έτσι την προνομιακή θέση της απόλυτης πλειοψηφίας στη Γερουσία των Δημοκρατικών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.