ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρισέ: Οι τράπεζες να μειώσουν τα μερίσματα

20:36 - 28 Ιαν 2010 | Ειδήσεις
«Να αυξήσουν τη διαφάνειά τους και να μειώσουν τα μερίσματά τους όπως και τα μπόνους προκειμένου να εξισορροπήσουν τους ισολογισμούς τους και να επαναλάβουν τα δάνεια προς την κοινωνία-την πραγματική οικονομία» ζήτησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ, σήμερα από το Νταβός.

«Ας κάνουν, λοιπόν, (οι τράπεζες) κάθε τι αναγκαίο, για να διεκπεραιώσουν τη δουλειά τους και να χρηματοδοτήσουν την πραγματική οικονομία», υπογράμμισε ο κορυφαίος τραπεζίτης.

Εστίασε, επίσης, στην ανάγκη εξορθολογισμού των τραπεζικών ισολογισμών, κυρίως μέσω της μείωσης, μελλοντικά, των μερισμάτων των τραπεζικών μετοχών. Στην ίδια κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθεί κι η πολιτική των «μπόνους», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στην ευρωζώνη, ο κ. Τρισέ παρατήρησε ότι «παραμένει σε κατάσταση στρες», ενώ επεσήμανε ότι το συνδυασμένο έλλειμμα των κρατών-μελών της μπορεί να φθάσει κατά μέσο όρο και στο +6% του ΑΕΠ της για το 2010, αλλά πάντως σε ένα ποσοστό κάπως καλύτερο του +10% του συνολικού της χρέους.

Παράλληλα, ο κ. Τρισέ συνεχάρη τις Κεντρικές Τράπεζες και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού για τους χειρισμούς τους απέναντι στη διεθνή οικονομική κρίση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.