ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Toyota: Ανάκληση 1,8 εκατ. οχημάτων λόγω προβλήματος

22:04 - 29 Ιαν 2010 | Ειδήσεις
Την ανάκληση οκτώ μοντέλων στην Ευρώπη ανακοίνωσε η Toyota, προκειμένου να επιδιορθώσει ενδεχόμενο πρόβλημα στο πεντάλ γκαζιού.
Ο αριθμός, ο οποίος μπορεί να φτάσει το 1,8 εκατ. οχημάτων, αφορά τα μοντέλα Auris, Avensis, Aygo, Corolla, iQ, RAV4, Verso και Yaris με ημερομηνία παραγωγής από το Φεβρουάριο του 2005 έως και τον Ιανουάριο του 2010, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Toyota Europe.

«Κατανοούμε ότι η τρέχουσα κατάσταση δημιουργεί ανησυχία και λυπούμαστε πολύ για αυτό. Θα θέλαμε επίσης να καθησυχάσουμε τους πελάτες μας: το ενδεχόμενο πρόβλημα στο πεντάλ γκαζιού αποτελεί σπάνιο φαινόμενο. Η ανάκληση αποτελεί προληπτικό μέτρο που αποσκοπεί στον να διασφαλίσει την υψηλότερη δυνατή ασφάλεια» ανέφέρε ο διευθύνων σύμβουλος της Toyota Europe, Tadashi Arashima.

Η Toyota επανέλαβε ωστόσο ότι δεν πρόκειται να διακόψει την παραγωγή οποιουδήποτε μοντέλου στην γηραιά ήπειρο καθώς έχει τροποποιήσει την διαδικασία παραγωγής και χρησιμοποιεί διαφορετικούς τρόπους προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα.

Την αφορμή για την ευρωπαϊκή ανάκληση της Toyota απετέλεσε η επί αμερικανικού ανάκληση της ιαπωνικής φίρμας Honda για 2,3 εκατ. οχήματα, την προηγούμενη εβδομάδα, προκειμένου να επιδιορθωθεί ενδεχόμενο πρόβλημα στο πεντάλ γκαζιού το οποίο υπό ορισμένες συνθήκες μπορεί να επιβραδυνθεί ή και να κολλήσει προκαλώντας ανεπιθύμητη επιτάχυνση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.