ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το iPad «περνάει» και από τη Wall Street

09:18 - 01 Φεβ 2010 | Ειδήσεις
Οθόνη αφής 10 ιντσών, επεξεργαστής Α4 1 GHz, χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση, βάρος 700 kg. Όχι, δεν πρόκειται για διαφήμιση, αλλά για το νέο gadget της Apple που κατάφερε να επισκιάσει στη συνεδρίαση της Wall Street την περασμένη Τετάρτη (27/1) όχι μόνο τα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και τη βουτιά νέων κατοικιών που είχε σημειωθεί στις ΗΠΑ, και να οδηγήσει την τελευταία στιγμή τους δείκτες της Wall Street στο «πράσινο».

Ο CEO της Apple, Steve Jobs, φαίνεται πως έκανε την κίνηση ματ στον κλάδο της τεχνολογίας, παρουσιάζοντας το νέο προϊόν που συνδυάζει laptop και iPhone, στην πολύ ελκυστική τιμή των 499 δολαρίων. Σύμφωνα με τους αναλυτές, το νέο gadget δε θα ενισχύσει μόνο τα έσοδα της εταιρείας, αλλά και της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας ΑΤ&Τ (επίσης εισηγμένης στο NYSE), η οποία θα προσφέρει δύο προγράμματα δεδομένων για απεριόριστη μεταφορά δεδομένων. Μάλιστα, οι αναλυτές του κλάδου αναμένουν τα καθαρά κέρδη από το συγκεκριμένο προϊόν να ξεπεράσουν τα 100 εκατ. δολάρια το επόμενο δωδεκάμηνο.

Η υποδοχή που επιφύλαξαν οι άνθρωποι του χώρου ήταν και θετική και αρνητική. Οι λεγόμενοι γκατζετάκηδες μάλλον απογοητεύτηκαν από τη νέα συσκευή της Apple, καθώς μειονεκτεί σε πολλές εφαρμογές που είτε μέσω laptop είτε μέσω iPhone απολάμβαναν. Ωστόσο, οι αναλυτές υποδέχτηκαν θετικά αυτήν την κίνηση της εταιρείας, καθώς περιμένουν τις πωλήσεις της να «εκτοξευθούν» από τον Μάρτιο που κάνει το ντεμπούτο της  και επίσημα. Μάλιστα, ο ειδικός αναλυτής της Sanford C. Bernstein, Toni Sacconaghi, εκτιμούσε ότι η νέα συσκευή να κοστίζει περίπου 750 δολάρια. Το γεγονός ότι η τιμή του είναι ανταγωνιστική των αντίστοιχων προϊόντων της Amazon. Com, Kindle (489 δολάρια) και  της Sony, Reader, (399 δολάρια), δημιουργεί προσδοκίες για σημαντική αύξηση των πωλήσεων.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί, ότι αν και το iPad, δεν μπορεί να τρέξει δύο εφαρμογές ταυτόχρονα, δεν έχει κάμερα, δεν παίζει flash, δεν έχει θύρα USB (απαιτεί αντάπτορα)  και η λειτουργία 3G απαιτεί τις εξωτικές κάρτες MicroSIM, η Apple ανακοίνωσε συμφωνίες με πέντε μεγάλους εκδότες βιβλίων για τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος όπου θα μπαίνουν οι έχοντες iPad για να κατεβάζουν βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή. Έτσι η Apple μπαίνει δυναμικά στην «εποχή» του e-book, καθώς και στο συνδυασμό του τριγώνου laptop-iPad-iPhone.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.