ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωζώνη: Σε υψηλά δύο ετών ο PMI μεταποίησης τον Ιανουάριο -Σε χαμηλό οκταμήνου η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ελλάδα

12:06 - 01 Φεβ 2010 | Ειδήσεις
Στις 52,4 μονάδες διαμορφώνεται τον Ιανουάριο ο δείκτης PMI στη μεταποίηση τον Ιανουάριο, από τις 51,6 μονάδες το Δεκέμβριο, σύμφωνα με το Markit. Ο δείκτης ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών και ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων ετών.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις των αναλυτών τον τοποθετούσαν στις 52,0 μονάδες.

Βρετανία

Σημαντική αύξηση εμφάνισε ο δείκτης PMI της μεταποίησης στη Βρετανία τον Ιανουάριο, ο οποίος και αυξήθηκε στις 56,7 μονάδες, έναντι των 54,6 μονάδων το Δεκέμβριο.

Σε χαμηλό οκταμήνου η μεταποιητική δραστηριότητα στην Ελλάδα

Η συρρίκνωση της μεταποιητικής δραστηριότητας επιταχύνθηκε τον Ιανουάριο, με τον δείκτη υπευθύνων προμηθειών (PMI) να υποχωρεί στις 46,8 μονάδες από 48,8 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.

Ο εποχικά προσαρμοσμένος Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών PMI της Markit  (ένας σύνθετος δείκτης, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μια συνοπτική εικόνα της απόδοσης του μεταποιητικού τομέα), υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2009, παραμένοντας κάτω από το σημείο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από την συρρίκνωση.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:17 - 01 Φεβ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.