ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πορτογαλία: Έγκριση νομοσχεδίου που οδηγεί στην αύξηση του ελλείμματος

21:31 - 05 Φεβ 2010 | Ειδήσεις
Νέα πολιτική ήττα γνώρισε η κυβέρνηση της Πορτογαλίας σήμερα, καθώς το κοινοβούλιο της χώρας ενέκρινε νομοσχέδιο που οδηγεί σε αύξηση του ελλείμματος της, εν μέσω εντεινόμενων πιέσεων από τις αγορές, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε εκτίναξη των spreads.
Πιο συγκεκριμένα, το πορτογαλικό κοινοβούλιο, στο οποίο η αντιπολίτευση έχει την πλειοψηφία, ενέκρινε νομοσχέδιο για χρηματοδότηση των περιφερειών της χώρας με ψήφους 127 υπερ και 87 κατά, με την κυβέρνηση να προειδοποιεί ότι οδηγεί σε αύξηση του ελλείμματος και ότι θα μπλοκάρει το νόμο με άλλες μεθόδους.

Ο υπουργός οικονομικών της Πορτογαλίας, Fernando Teixiera, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα θεσπίσει νόμο που θα διέπει το σύνολο του προϋπολογισμού για το 2010, ώστε να περιορίσει τις δαπάνες, ενώ μέλη του κυβερνητικού σχήματος δήλωσαν ότι θα αμφισβητήσουν και τη συνταγματικότητα του νέου νόμου στα δικαστήρια της χώρας.

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής, τα CDS των 5ετών ομολόγων της Πορτογαλίας υποχωρούσαν στις 217,6 μονάδες βάσης, έχοντας προηγουμένως "χτυπήσει" ιστορικό υψηλό, στις 238 μονάδες βάσης από 229,5 μονάδες βάσης την Πέμπτη. Το spread του δεκαετούς πορτογαλικού τίτλου διαμορφωνόταν στις 170 μονάδες βάσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.