ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μ. Μπαρνιέ: Η κρίση δεν έχει τελειώσει, υπάρχουν πάντα κίνδυνοι

14:22 - 08 Φεβ 2010 | Ειδήσεις
Στην εφαρμογή ενός συνολικού "συντονισμένου σχεδίου" των ευρωπαϊκών χωρών για την αντιμετώπιση των ελλειμμάτων και του χρέους στην Ευρώπη, ελπίζει ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για οικονομικές υποθέσεις Μισέλ Μπαρνιέ, σύμφωνα με δηλώσεις του.

"Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε συνδυασμένα σχέδια λιτότητας. Θα έχουμε ένα σχέδιο, το ελπίζω, συντονισμένο. Χρειάζεται περισσότερος συντονισμός των δημοσιονομικών πολιτικών καθεμίας από τις ευρωπαϊκές χώρες για τον έλεγχο των δημοσίων δαπανών", τόνισε ο Μπαρνιέ.

Όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις αναγκάσθηκαν να αντιμετωπίσουν την οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση με αποτέλεσμα την αύξηση του χρέους, είπε κάνοντας την εκτίμηση ότι υπάρχουν "δυναμικά χρέη για τη διατήρηση τη απασχόλησης". Όμως εις το εξής "πρέπει να επιδειχθεί θάρρος" με τη λήψη μέτρων για τον έλεγχο των δημοσίων δαπανών.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος τόνισε ότι η κρίση "δεν έχει τελειώσει". "Υπάρχουν πάντα κίνδυνοι και δημιουργούνται και άλλες κερδοσκοπικές φούσκες. Βλέπουμε να ξαναρχίζουν οι κερδοσκοπικές δραστηριότητες, τις οποίες βρίσκω σκανδαλώδεις, και κυρίως σε ό,τι αφορά τις αγροτικές πρώτες ύλες", είπε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.