ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Αύξηση ρεκόρ των εισαγωγών τον Ιανουάριο

14:08 - 10 Φεβ 2010 | Ειδήσεις
Αύξηση για τρίτο συνεχή μήνα κατέγραψαν οι κινεζικές εισαγωγές τον Ιανουάριο, σηματοδοτώντας την αυξανόμενη δύναμη της εγχώριας αγοράς. Οι κινεζικές εισαγωγές σκαρφάλωσαν σε επίπεδα ρεκόρ σημειώνοντας αύξηση κατά 85,5% συγκρινόμενες με τα περυσινά επίπεδα. Οι εξαγωγές ενισχύθηκαν 21%, ήτοι αύξηση για δεύτερο συνεχή μήνα.  

Το κινεζικό εμπορικό πλεόνασμα υποχώρησε στα 14,7 δισ. δολάρια. Η αύξηση στις υπερπόντιες αποστολές φορτίων ήταν η μεγαλύτερη από τον Σεπτέμβριο του 2008.

Το κινεζικό ΑΕΠ ανήλθε στο 10,7% το τέταρτο τρίμηνο χρήσης, συγκρινόμενο με το αντίστοιχο διάστημα του περασμένου έτους. Πρόκειται για τον γρηγορότερο ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ σε συνολικό διάστημα δύο ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία,  το 2010 η Κίνα αναμένεται να αναδειχθεί η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου - μετά τις ΗΠΑ που κατέχει τα πρωτεία – «εκτοπίζοντας» την Ιαπωνία.

Ιαπωνία

Στην Ιαπωνία, οι παραγγελίες μηχανημάτων ενισχύθηκαν κατά 20,1% το Δεκέμβριο, ανακάμπτοντας μετά το ιστορικό χαμηλό ένα μήνα νωρίτερα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.