ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Παρεμβαίνει δεύτερη φορά για να φρενάρει την ανάπτυξη!

15:08 - 12 Φεβ 2010 | Ειδήσεις
Στην απόφαση να αυξήσει το απαιτούμενο ποσοστό των αποθεματικών των τράπεζων της χώρας, προχώρησε η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας. Σημειώνεται ότι η κεντρική τράπεζα της Κίνας προχωρά σε δεύτερη αύξηση το 2010, ωθούμενη από τις αυξανόμενες ανησυχίες για τον πληθωρισμό, αλλά και για την αγορά ακινήτων.

Συγκεκριμένα, από τις 25 Φεβρουαρίου, οι τράπεζες θα πρέπει να αυξήσουν τα αποθεματικά τους κατά 50 μονάδες βάσης, ήτοι 0,5%, σύμφωνα με ανακοίνωση της People’s Bank of China. Τα σημερινά επίπεδα διαμορφώνονται στο 16% για τις μεγάλες τράπεζες και 14% για τις μικρές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΑΕΠ της Κίνας ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών και ανήλθε κατά 10,7% στο δ' τρίμηνο, ενώ οι τιμές των ακινήτων ενισχύθηκαν κατά 9,5% τον Ιανουάριο σε ετήσια βάση.

Σημειώνεται ότι παρά την αύξηση των αποθεματικών στις 12 Ιανουαρίου, τα δάνεια, τα οποία δόθηκαν τον τον πρώτο μήνα του χρόνου διαμορφώθηκαν στα 7,5 τρισ. γουαν, ήτοι στο 19% του ετήσιου στόχου της κεντρικής τράπεζας,

Ωστόσο, οι αναλυτές, λένε ότι η κίνηση της κεντρικής τράπεζας, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το νόμισμα της χώρας είναι συνδεδεμένο με το δολάριο, επηρεάζει τις αγορές σε σημαντικό βαθμό.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:27 - 12 Φεβ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.