ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δημοπρασία 15ετών ομολόγων σχεδιάζει η Ισπανία

19:39 - 16 Φεβ 2010 | Ειδήσεις
Σε δημοπρασία 15ετών κρατικών ομολόγων σχεδιάζει να προχωρήσει η Ισπανία τις επόμενες ημέρες, την πρώτη μετά το ξέσπασμα της κρίσης εντός των τειχών της ευρωζώνης, την οποία δημιούργησε τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας.

Την ώρα που οι Υπουργοί Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντιούνται στις Βρυξέλλες, η Ισπανία θέλει να εκμεταλλευτεί τη συσπείρωση των κρατών μελών, ώστε να αντλήσει τα κεφάλαια που χρειάζεται για τη χρηματοδότηση του ελλείμματος της, χωρίς να επηρεαστεί η ζήτηση από την έλλειψη εμπιστοσύνης που δείχνουν οι αγορές στις χώρες της Νότιας Ευρώπης.

Σύμφωνα με τους αναλυτές η έκδοση των ομολόγων είναι ένα πραγματικό τεστ τόσο για την Ισπανία όσο και για άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν «έκρηξη» του ελλείμματος της.

Ανάδοχοι της ισπανικής δημοπρασίας θα είναι η Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, η Credit Agricole, η HSBC Holdings, η Banco Santander και η Societe Generale. Σημειώνεται εδώ ότι το spread των ισπανικών ομολόγων διαμορφώνεται στις 64 μονάδες βάσης, ενώ οι αναλυτές θεωρούν ότι στην ερχόμενη δημοπρασία το spread θα φτάσει τις 90 μονάδες βάσης ώστε να απορροφηθούν τα ομόλογα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.