ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Gazprom στη Βουλγαρία

19:52 - 16 Φεβ 2010 | Ειδήσεις
Αντιπροσωπεία της Gazprom, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Διοικητικής Επιτροπής της OAO Gazprom, Alexey Miller, πραγματοποίησε σήμερα, επαγγελματικό ταξίδι, στη Βουλγαρία.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Alexey Miller συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας, Georgi Parvanov και τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Boyko Borisov.

Οι συζητήσεις εστίασαν στην παρούσα κατάσταση, καθώς και στις προοπτικές της ενεργειακής συνεργασίας, ανάμεσα στη Ρωσία και τη Βουλγαρία. Οι δύο πλευρές, επανεξέτασαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, πριν την υλοποίηση της επένδυσης, για το έργο South Stream. Ανάμεσα στις σημαντικότερες προτεραιότητες που τέθηκαν, ήταν, η προετοιμασία της μελέτης σκοπιμότητας, για το τμήμα του αγωγού που θα διέρχεται από τη Βουλγαρία, καθώς και η ίδρυση κοινοπραξίας μεταξύ της OAO Gazprom και της Βουλγαρικής Ελέγχουσας Εταιρείας Ενέργειας.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στο γεγονός ότι, ο αγωγός South Stream ενέχει ιδιαίτερη σημασία, ως προς τη διαφοροποίηση των προμηθειών Ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, η οποία συμβάλει, στη διαρκώς αυξανόμενη ενεργειακή ασφάλεια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.