ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαφωνίες για τη νομισματική πολιτική στη FOMC

22:18 - 17 Φεβ 2010 | Ειδήσεις
Στη συσσώρευση των ενυπόθηκων χαρτοφυλακίων και τη μεγέθυνση των λογιστικών καταστάσεων της Federal Reserve εστιάστηκε η τελευταία συνεδρίαση της Νομισματικής Επιτροπής της Federal Reserve (FOMC), σύμφωνα με τα πρακτικά που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα.

Κατά τη σύνοδο του Ιανουαρίου η πρόεδροι των περιφερειακών και της κεντρικής Fed διαφώνησαν αναφορικά με τη συνέχεια της νομισματικής πολιτικής που ακολουθείται, καθώς εκφράστηκαν ανησυχίες τόσο για την εξέλιξη της χαλαρής πολιτικής, όσο και για την απόφαση σύσφιγξης, με κύριο παρονομαστή το ερώτημα για το αν θα πρέπει να αυξηθεί ή όχι το βασικό επιτόκιο δανεισμού, το οποίο βρίσκεται στα ιστορικά χαμηλά.

Αναφορικά με την οικονομική κατάσταση, οι επικεφαλής των Fed συμφώνησαν ότι η ανάκαμψη ακολουθεί μικρά βήματα, ενώ η αγορά εργασίας παραμένει αδύναμη. Επιπλέον, εκφράστηκαν διαφωνίες και στο θέμα του πληθωρισμού, καθώς ο κίνδυνος αύξησης των τιμών του καταναλωτή άρχισε να κάνει την εμφάνιση του.

Ειδικότερα, η Fed προβλέπει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας το 2010 θα είναι μεταξύ 2,8% και 3,5%.

Για την ανεργία, η Fed προβλέπει ότι το 2010 θα κυμανθεί από 9,5% έως 9,7%, ενώ η αρχική πρόβλεψη ήταν ότι το ποσοστό της ανεργίας την τρέχουσα χρονιά θα κυμαινόταν μεταξύ 9,3% και 9,7%.

Η Fed προβλέπει επίσης ότι ο πληθωρισμός θα κυμανθεί μεταξύ 1,4% και 1,7%.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:35 - 17 Φεβ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.