ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενδεχόμενη σύμπραξη Gazprom-Ρουμανίας στον τομέα της ενέργειας

20:39 - 18 Φεβ 2010 | Ειδήσεις
Έλαβε χώρα εχθές, στο Βουκουρέστι, η συνάντηση εργασίας μεταξύ του Αντιπροέδρου της Διοικητικής Επιτροπής της OJSC Gazprom, Alexander Medvedev και του Ρουμάνου Υπουργού Οικονομίας, Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, Adrian Videanu.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε, με τη συμμετοχή του Γραμματέα του Ρουμάνου Υπουργού Οικονομίας Tudor Serban, των Διευθυνόντων Συμβούλων των εταιρειών Romgaz A.S και Transgaz S.A, Marcel Piteiu και Florin Muntean αντίστοιχα, καθώς επίσης και του Alexander Churilin, του Ρώσου έκτακτου πληρεξούσιου πρέσβη στη Ρουμανία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι συμμετέχοντες έθιξαν το θέμα της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας: Οι δύο πλευρές συζήτησαν τις πιθανότητες εισαγωγής ρώσικου φυσικού αερίου, της σύμπραξης με την Romgaz για την  ανάπτυξη χωρητικότητας του υπόγειου αποθηκευτικού χώρου φυσικού αερίου, καθώς επίσης και της συνεργασίας με την Transgaz στον τομέα της διαμετακόμισης φυσικού αέριου. Οι συμμετέχοντες συζήτησαν, επίσης, την πιθανότητα συνεργασίας στον κλάδο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

«Η συνεργασία με τη Ρουμανία στον τομέα της ενέργειας αποτελεί στρατηγική κατεύθυνση για εμάς και είμαστε σίγουροι ότι οι σχέσεις μεταξύ των κρατών μας θα ενισχυθούν. Έχουμε μια μακρά ιστορία επικερδούς συνεργασίας: πέρσι γιορτάσαμε τα 30 χρόνια από την πρώτη παροχή Ρωσικού αερίου στη Ρουμανία. Είμαστε προσηλωμένοι στην πρόθεσή μας να διατηρήσουμε τη σημαντική μας συνεισφορά στην ενεργειακή ασφάλεια των Ευρωπαίων συνεργατών μας, συμπεριλαμβανομένης της Ρουμανίας» δήλωσε ο Alexander Medvedev.

Η Ρουμανία επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της να συμμετάσχει στο έργο South Stream και παρέδωσε στους συνεργάτες της από τη Ρωσία τα στοιχεία που είχαν ζητηθεί, προκειμένου να εκπονήσουν μελέτη σκοπιμότητας για την κατασκευή ενός προσχεδίου του αγωγού φυσικού αερίου που θα περνά από τη Ρουμανία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.