ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: Με την άδεια της ΕΕ οι ιταλικές λογιστικές αλχημείες

18:34 - 19 Φεβ 2010 | Ειδήσεις
Η Ιταλία αποτελεί πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο για το ευρώ από την Ελλάδα, δηλώνει ο Νομπελίστας, οικονομολόγος Ρόμπερτ Μάντελ, με αφορμή τα όσα αποκαλύπτονται μέρα με την ημέρα, όσον αφορά την πρακτική της χώρας χρησιμοποιεί τα παράγωγα για την λογιστική μείωση του χρέουςΑυτό που προκαλεί έκπληξη είναι, πως παρά τους μύδρους και την άγνοια που δηλώνει η κ. Μέρκελ, όλα αυτά έγιναν αφού η Ιταλία είχε ενημερώσει και είχε εξασφαλίσει την άδεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπως τουλάχιστον αναφέρει το Bloomberg.
 Ήδη το Ελεγκτικό Συνέδριο της χώρας έβγαλε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι ιταλικές κυβερνήσεις από την δεκαετία του 1990 επέλεξαν αυτή την στρατηγική και έχουν θέσει σε κίνδυνο τις μελλοντικές γενιές.

 Στα παράγωγα, υπήχθησαν κυρίως χρέη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι προϋπολογισμοί της να εμφανίζονται υγιείς ακόμη και πριν την εποχή της EMU (economic and Μonetary Union) και το 1997 το χρέος της βρεθεί στα προαπαιτούμενα όρια αφού δεν εμφανίστηκαν οι πληρωμές για τόκους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.