ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαρκοζί vs Στρος Καν

20:34 - 26 Φεβ 2010 | Ειδήσεις
Όταν ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί «προμόταρε» το νυν επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινικ Στρος Καν για να αναλάβει τα «ηνία» του οργανισμού, ώστε να μείνει κυρίαρχος στην πολιτική ζωή της Γαλλίας, δεν θα περίμενε ότι αυτή του η κίνηση θα γυρνούσε κάποια στιγμή «μπούμερανγκ».
Η παγκόσμια οικονομική κρίση έφερε πολλές φορές στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας τον πρώην υπουργό οικονομικών της Γαλλίας και νυν επικεφαλής του ΔΝΤ, αποκτώντας μεγάλη δημοσιότητα παγκοσμίως. Μάλιστα, ο Στρος Καν σε συνέντευξη του σε γαλλικό μέσο ενημέρωσης παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι είναι στη σκέψη του να εγκαταλείψει πρόωρα το αξίωμα του στο ΔΝΤ και να διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας, ως αντίπαλος του νυν προέδρου Ν. Σαρκοζί, στις εκλογές του 2012.

Δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το περιοδικό Le Point, οι Γάλλοι τον βλέπουν κατά 57% θετικά για την ανάληψη της προεδρίας, ενώ τον τοποθετούν και ανάμεσα στους 31 καλύτερους Γάλλους πολιτικούς. Από την άλλη, τον Ν. Σαρκοζί τον βλέπουν θετικά το 39% των 953 ερωτηθέντων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.