ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Gross (Pimco): Προσοχή στα ομόλογα της Ελλάδας και της Μ. Βρετανίας

18:08 - 01 Μαρ 2010 | Ειδήσεις
Την εναρμόνιση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων με τις αποδόσεις των εταιρικών ομολόγων προβλέπει το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος του μεγαλύτερου fund στον κόσμο, της Pacific Investment Management, Bill Gross, υποστηρίζοντας ότι οι παρεμβάσεις των κυβερνήσεων στον οικονομικό κύκλο θα προσδώσει «αναγνώριση» στην αγορά κρατικών ομολόγων.
Οι αποδόσεις του κρατικού δανεισμού θα έχουν περισσότερο το στοιχείο της φερεγγυότητας, δήλωσε ο Gross, ο οποίος αποδίδει αυτήν την εξέλιξη στην παρέμβαση και την αλληλοστήριξη των οικονομιών από μεγαλύτερες οικονομίες, αναφέροντας παράλληλα τα παραδείγματα της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας με τις «προστάτιδες» κυβερνήσεις της υπόλοιπης ευρωζώνης.

Παράλληλα, ο Gross επισημαίνει στους επενδυτές ότι θα πρέπει να εστιάσουν το ενδιαφέρον τους στα κρατικά ομόλογα εκείνα των οποίων οι οικονομίες υπόσχονται χαμηλό πιστωτικό ή πληθωριστικό κίνδυνο, όπως είναι αυτά του Καναδά και της Γερμανίας. Αντίθετα, επιτείνει την προσοχή στα ομόλογα της Ελλάδας, και των παρόμοιων «ευρωχωρών», και της Μεγάλης Βρετανίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.