ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με 9% η GDF Suez στον Nord Stream

19:04 - 01 Μαρ 2010 | Ειδήσεις
Με ποσοστό 9% θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream ο γαλλικός όμιλος GDF Suez, αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο τις ποσότητες φυσικού αερίου που θα παραλαμβάνει από τη Ρωσία, σύμφωνα με πρωτόκολλο συμφωνίας που υπογράφηκε σήμερα στο Παρίσι.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε λίγες ώρες μετά την έναρξη της επίσημης επίσκεψης στη γαλλική πρωτεύουσα του Ρώσου προέδρου κ. Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος θα συναντηθεί το απόγευμα με τον Γάλλο ομόλογό του κ. Νικολά Σαρκοζί.

Σε κοινή ανακοίνωση των GDF Suez και Gazprom σημειώνεται ότι "ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της Gazprom κ. Αλεξέι Μίλερ και ο πρόεδρος της GDF Suez κ. Ζεράρ Μεστραγέ υπέγραψαν σήμερα στο Παρίσι πρωτόκολλο συνεργασίας σχετικά με επιπλέον παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου και την είσοδο της GDF Suez στο πρόγραμμα του αγωγού Nord Stream".

Στο πρωτόκολλο συμφωνίας διευκρινίζεται - σύμφωνα με την ανακοίνωση - ότι "οι δύο όμιλοι εγκαινίασαν διαπραγματεύσεις για επιπλέον παραδόσεις στη GDF Suez, από το 2015, έως και 1,5 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως. Οι ποσότητες αυτές θα αποστέλλονται μέσω του αγωγού Nord Stream".

Παράλληλα, "ο κ. Αλεξέι Μίλερ και ο κ. Ζεράρ Μεστραγέ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη μεγάλη πρόοδο που έχει συντελεστεί σχετικά με την οριστικοποίηση της συμφωνίας η οποία θα επιτρέψει στην GDF Suez να καταστεί μέτοχος σε ποσοστό 9% στον αγωγό Nord Stream, πριν από την έναρξη των εργασιών κατασκευής του", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στις 27 του περασμένου Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Παρίσι του Ρώσου πρωθυπουργού κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, ανακοινώθηκε η συμμετοχή σε ποσοστό 10% της Electricite de France στο πρόγραμμα του ρωσο-ιταλικού αγωγού φυσικού αερίου South Stream.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.