ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι ομάδα είναι η Goldman Sachs και γιατί αποκαλείται Κόκκινος Ιππότης;

09:22 - 03 Μαρ 2010 | Ειδήσεις
Σε μυστική συνάντηση όπου βρέθηκαν μεγαλοστελέχη της Goldman Sachs, της νομικής εταιρείας Freshfields καθώς και άλλοι κορυφαίοι επενδυτές, συζήτησαν και οργάνωσαν την προσφορά για την εξαγορά της βρετανικής ποδοσφαιρικής ομάδας της Manchester United, σύμφωνα με πηγές του Sky Νews.

H συγκεκριμένη ομάδα επενδυτών ( κονσόρτιουμ ), η οποία αποκαλείται μάλιστα με το όνομα Red Knights ( κόκκινοι ιππότες), αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα να πάρει τον έλεγχο της ποδοσφαιρικής ομάδας, από τα χέρια της οικογένειας Glazer, στην οποία και ανήκει σήμερα.

Πάντως, όπως αναφέρεται, αυτή ήταν και η πρώτη συνάντηση που είχε το γκρουπ των επενδυτών, άρα οι συζητήσεις είναι ακόμη σε αρχικά στάδια. Σύμφωνα ωστόσο, με το Sky News, η προσφορά δεν θα είναι κατώτερη του 1 δισ. στερλινών.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η οικογένεια Glazer προς το παρόν δηλώνει πως η βρετανική ομάδα δεν είναι προς πώληση, ωστόσο είναι γνωστό πως οι οπαδοί της Manchester United είναι έξαλλοι με την οικογένεια, η οποία επέτρεψε να συσσωρευτούν χρέη της τάξεως των 700 εκατ. στερλινών.

Μάλιστα και η αντίδραση των οπαδών μετά την πρόσφατη έκδοση ομολόγων της ομάδας, ύψους 500 εκατ. στερλινών, δείχνει ακριβώς το ότι δεν θέλουν πλέον τους Glazers στην ιδιοκτησία της ομάδας. Όπως υποστηρίζουν, το τεράστιο χρέος, δεν έχει αφήσει τον προπονητή Sir Alex Ferguson, να προχωρήσει σε μεταγράφες.

K.E.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:18 - 03 Μαρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.