ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

EE: Δεν είμαστε έτοιμοι για κοινό υπουργείο οικονομικών

22:03 - 05 Μαρ 2010 | Ειδήσεις
Δεν είναι έτοιμη για να δεχθεί ένα κοινό υπουργείο Οικονομικών, ανέφερε η Κομισιόν σήμερα, προσθέτοντας ότι θα πρέπει πρώτα να ενισχύσει την οικονομική συνεργασία και τον συντονισμό των οικονομικών πολιτικών μεταξύ των χωρών της.

Ο σχολιασμός αυτός της Κομισιόν ήρθε μετά από πρόταση του Βέλγου πρωθυπουργού  Ιβ Λετέρμ, ο οποίος ανέφερε ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα κοινό υπουργείο Οικονομικών ή ένας κοινός οργανισμός διαχείρισης χρέους για την ευρωζώνη, ώστε να αντιμετωπίζονται ευκολότερα τα προβλήματα που ανακύπτουν εντός του ευρώ, όπως αυτά της Ελλάδας.

Ο Οργανισμός αυτός, είπε, θα είναι υπεύθυνος για την έκδοση και διαχείριση κρατικού χρέους στην ευρωζώνη και θα είναι κατώτερος των εθνικών υπουργείων Οικονομικών.

«Η ίδρυση ενός κοινού υπουργείου Οικονομικών ή ενός Ευρωπαϊκού ΟΔΔΗΧ για τις χώρες της ευρωζώνης απαιτεί προηγουμένως να έχουμε πάει πολύ πιο πέρα στο θέμα του συντονισμού των οικονομικών πολιτικών», είπε ο Αμαντέου Αλταφάζ, εκπρόσωπος της Κομισιόν για οικονομικά θέματα.

«Δεν το αποκλείω, αλλά πρώτα πρέπει να περάσουμε από άλλα στάδια στον συντονισμό της οικονομικής πολιτικής» πρόσθεσε.

Επίσης ο κ. Αλταφάζ γνωστοποίησε ότι η Κομισιόν θα καταθέσει τις επόμενες εβδομάδες προτάσεις για στενότερη συνεργασία εντός του ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 22:40 - 05 Μαρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.