ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Η ανάκαμψη παραμένει εύθραστη - Μπράουν

13:46 - 10 Μαρ 2010 | Ειδήσεις
Η οικονομική ανάκαμψη της Βρετανίας παραμένει εύθραστη, συνεπώς είναι κρίσιμο για την κυβέρνηση να μη βιαστεί να αποσύρει τα μέτρα στήριξης, είπε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Γκόρντον Μπράουν.

"Αν και η οικονομία αναπτύσσεται, η ανάκαμψη είναι ακόμα σε πολύ αρχικό στάδιο και παραμένει ιδιαίτερα εύθραστη,'' είπε. "Εχουμε μπροστά μας πολλούς μήνες με αντικρουόμενα στατιστικά στοιχεία, φρούδες ελπίδες και μικτά σινιάλα,'' τόνισε.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, είπε ότι ο υπουργός Οικονομικών, Αλισταιρ Ντάρλινγκ, θα δώσει λεπτομερές σχέδιο για την μείωση του ελλείμματος στο μισό μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, όταν παρουσιάσει το νέο κρατικό προϋπολογισμό σε δύο περίπου εβδομάδες.

Το έλλειμμα είναι μεγάλο ''αγκάθι'' αυτή τη στιγμή για τους Βρετανούς και αναμένεται να φτάσει στο 12,7% του ΑΕΠ το τρέχον έτος. Ως εκ τούτου, ο τρόπος και ο χρόνος μείωσή του αποτελεί και το ''κλειδί'' που ανοίγει την πόρτα της νίκης στις επερχόμενες εκλογές του Μαίου.

Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν Εργατικούς και Συντηρητικούς πολύ κοντά, εντείνοντας τις ανησυχίες ότι κανένα κόμμα δεν θα μπορέσει να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.