ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα hedge funds «φτιάχνουν» νέα παγίδα στους επενδυτές;

01:17 - 11 Μαρ 2010 | Ειδήσεις
Oπως δείχνουν τα πράγματα, οι κολοσσοί της βιομηχανίας των hedge funds, όπως ο John Paulson και ο George Soros, έχουν ένα νέο θέμα ( ή θύμα ) στην στρατηγική του «φορτώνω και μετά ξεπουλάω», κι αυτός είναι ο χρυσός.

Οπως υποστηρίζει και ο Rick Bookstaber της Αμερικάνικης Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, οι μεγάλοι παίκτες των αγορών, φαίνεται ότι κυνηγούν την φούσκα του χρυσού και παρασύρουν τους επενδυτές στον γκρεμό.

Σύμφωνα με αναλύση της Roubini Global Economics, δεδομένου του ότι ο όρος « hedge funds» και «υψηλή μυστικότητα» πάνε συνήθως μαζί, είναι ιδιαίτερα ύποπτο όταν τόσοι πολλοί κορυφαόοι διαχειριστές κερδοσκοπικών / επιθετικών κεφαλαίων, φωνάζουν και διαδίδουν τις επενδύσεις τους στο χρυσό.

Τόσο ο Paulson όσο και ο Soros, έχουν τεράστιες θέσεις στα ETFs χρυσού. Αυτές είναι θέσεις οι οποίες και φαίνονται και τις έχουν δηλώσει στα Μέσα, εξάλλου.

Οπως όλοι ξέρουμε, τα hedge funds έχουν τρόπους να επενδύουν με άκρα μυστικότητα ( πώς αλλιώς θα κατάφερναν τα τεράστια κέρδη τους ) και να μην φαίνεται η οδός και ο στόχος της επένδυσής τους.

Το ότι όμως υπάρχει τόσο μεγάλη ορατότητα στα στοιχήματα τα οποία έχουν βάλει στον χρυσό, δείχνει πως υπάρχει ένα παιχνίδι που παίζεται αυτην την στιγμή και μάλιστα η εξέλιξή του, μυρίζει καταστροφή για τους επενδυτές.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.