ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Toyota: Σε διπλάσια επίπεδα οι πωλήσεις το Μάρτιο στην Ιαπωνία

13:18 - 01 Απρ 2010 | Ειδήσεις
Κατά 50,7% αυξήθηκαν το Μάρτιο οι πωλήσεις αυτοκινήτων Toyota στην Ιαπωνία, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του περασμένου χρόνου, παρά τις μαζικές ανακλήσεις οχημάτων στις οποίες προέβη η εταιρεία, ανακοίνωσε σήμερα η Ιαπωνική Ένωση Εμπόρων Αυτοκινήτων (JADA).

Η Toyota πούλησε τον περασμένο μήνα 204.514 αυτοκίνητα της μητρικής εταιρείας στην Ιαπωνία, έναντι 146.145 τον Μάρτιο του 2009, ενώ η επωνυμία Lexus τριπλασίασε τις πωλήσεις της.

Οι αριθμοί ωστόσο είναι σχετικοί, καθώς μπορεί να αποδοθούν και σε καθυστερήσεις στην παράδοση των οχημάτων: όσα πουλήθηκαν στην Ιαπωνία τον Μάρτιο, ιδιαίτερα το πλέον δημοφιλές υβριδικό Prius, είχαν παραγγελθεί πολλούς μήνες πριν ξεσπάσει η κρίση.

Εντός της ημέρας, η Toyota αναμένεται να ανακοινώσει τα στοιχεία για τις πωλήσεις στις ΗΠΑ, οι οποίες ωστόσο αναμένεται να είναι αυξημένες κατά 35% σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρσι, κυρίως χάρη στις μεγάλες προσφορές που έκανε η εταιρεία προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αρνητικές επιπτώσεις των ανακλήσεων.

Η Toyota, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως, αναγκάστηκε τους τελευταίους μήνες να ανακαλέσει 9 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε όλον τον κόσμο, λόγω τεχνικών προβλημάτων κυρίως στο πεντάλ του γκαζιού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.