ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκλογές στις 6 Μαΐου για τη Βρετανία

11:42 - 06 Απρ 2010 | Ειδήσεις
(upd) Τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών στις 6 Μαΐου ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν, ενώ το νέο κοινοβούλιο θα συγκληθεί στις 18 Mαϊου.

Ύστερα από συνάντησή του με τη Βασίλισσα Ελισσάβετ, ο Μπράουν ζήτησε τη διάλυση του κοινοβουλίου στις 12 Απριλιου, σηματοδοτώντας έτσι την επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας.

«Κατά τη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων θα περιοδεύσω στη χώρα στέλνοντας στο λαό ένα πολύ ευθύ και ξεκάθαρο μήνυμα: Η Βρετανία είναι στο δρόμο της ανάκαμψης και τίποτα απ' ό,τι κάνουμε δεν πρέπει να θέσει σε κίνδυνο αυτή την ανάκαμψη», τόνισε ο Μπράουν, ενώ πρόσθεσε ότι «δεν είμαι ομάδα του ενός, όπως όλοι μπορεί να δουν είμαι μέρος της ομάδας».

Η προκήρυξη των εκλογών γίνεται τη στιγμή που οι σφυγμομετρήσεις υποδεικνύουν ότι οι Εργατικοί θα χάσουν την εξουσία έπειτα από 13 χρόνια. Ωστόσο, αναλυτές υποστηρίζουν πως το αποτέλεσμα είναι αμφίβολο και πως σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση που θα προκύψει θα είναι μειοψηφίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεδρίαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 10 Μαΐου αντί για τις 6, λόγω των εκλογών.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:17 - 06 Απρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.