ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FOMC: Δεν υπάρχουν "φούσκες" στην αμερικανική οικονομία- Ανησυχίες για τον αποπληθωρισμό και την ανεργία

21:03 - 06 Απρ 2010 | Ειδήσεις
Διαφωνίες υπήρξαν για ακόμη μία συνεδρίαση στους κόλπους της Fed σχετικά με την αύξηση των επιτοκίων, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης που είδαν το φως της δημοσιότητας σήμερα, ενώ στο κείμενο της συνεδρίασης δεν προσδιορίστηκε η «εκτενής» περίοδος χαμηλών επιτοκίων.
Σύμφωνα με τις εκθέσεις των μελών της Νομισματικής Επιτροπής της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας (FOMC) δεν υπάρχουν σημάδια που να προειδοποιούν ότι κάποιος τομέας της οικονομίας παρουσιάζει υπεραποδόσεις (φούσκες), ενώ μικρές ανησυχίες εκφράστηκαν για τον κατώτερο των εκτιμήσεων πληθωρισμό που παρουσιάζει η αμερικανική οικονομία.

Ενώ υπήρξαν σημαντικά θετικά σημάδια σχετικά με την κατανάλωση κατά τη διάρκεια του πρώτου τρίμηνου του έτους, η σταθεροποίηση της ανεργίας σε υψηλά επίπεδα άσκησε σημαντικές πιέσεις στο εισόδημα των νοικοκυριών, αποδεικνύουν τα πρακτικά της συνεδρίασης της 16ης Μαρτίου.

Αναφορικά με την μακρά περίοδο χαμηλών επιτοκίων, στα πρακτικά αναφέρεται ότι μπορεί να υπάρξει αύξηση σε περίπτωση που το οικονομικό outlook των ΗΠΑ επιδεινωθεί ή αν ο εμπορικός πληθωρισμός υποχωρήσει περεταίρω. Ωστόσο, ορισμένα από τα μέλη της FOMC εξέφρασαν τις ανησυχίες τους αναφορικά με το χρόνο αυστηροποίησης της νομισματικής πολιτικής, καθώς θεωρούν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη και ότι αυτό μπορεί να ανακόψει τη διαδικασία της ανάκαμψης.

Τέλος, όλα τα μέλη της FOMC συμφώνησαν ότι θα πρέπει η Fed να αποδεσμευτεί από τον όγκο των κρατικών και τραπεζικών χρεογράφων που έχει συσσωρεύσει στους ισολογισμούς της, και ότι θα πρέπει να ξεκινήσει η πώληση κεφαλαίων.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:40 - 06 Απρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.