ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Santander, NAB: Εξετάζουν απόκτηση μέρους του δικτύου της RBS

10:58 - 07 Απρ 2010 | Ειδήσεις
Η Banco Santander, το μεγαλύτερο τραπεζικό ίδρυμα της Ισπανίας και η National Australia Bank περιλαμβάνονται στη λίστα των τουλάχιστον τεσσάρων εταιρειών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά μέρους του δικτύου καταστημάτων της Royal Bank of Scotland Group στη Βρετανία, μεταδίδει σήμερα το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στο θέμα.

Η Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα επί ισπανικού εδάφους καθώς και η Virgin Money του Richard Branson συγκαταλέγονται μεταξύ των ενδιαφερομένων για τα 318 υποκαταστήματα της RBS. Σημειώνεται εδώ ότι η προθεσμία κατάθεσης προσφορών έληξε χθες.

Η RBS προσανατολίζεται στην πώληση του δικτύου καταστημάτων της προκειμένου να συμμορφωθεί με τους όρους της ΕΕ, τους οποίους είχε δεχτεί στο πλαίσιο λήψης κρατικής βοήθειας το 2008 και το 2009. Η τράπεζα θα πουλήσει τα υποκαταστήματά της με το εμπορικό σήμα Williams & Glyn στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Σκωτία, τα οποία δημιούργησε το 1970. Το δίκτυό της στη Βρετανία αποτελείται από περίπου 2.250 υποκαταστήματα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.